Šport
petek, 08. junij 2018

ZZRolano mesto

Že petnajstič!

Univerzitetna športna zveza Maribor že petnajst let organizira dogodek, ki je edinstveni - ZZrolano mesto. Gre za parado rolanja za glasbenim tovornjakom in ker rolamo tam, kjer sicer vozijo avtomobili - je priložnost res redka in edinstvena. ZZrolano mesto petnajstič bo v nedeljo, 17.junija 2018, v primeru dežja pa se prestavi za en teden.

Parada rolanja po mestnih ulicah, ki so v ta namen zaprte za promet je edinstvena priložnost, saj se lahko s svojimi koleščki varno - in ob spremljavi dobre glasbe DJ na vozilu - rolamo po površinah, ki so sicer rezervirane za avtomobile.

Dogodek je brezplačen, udeležite pa se ga lahko s katerimi koli kolesi in koleščki. Spremstvo policije in reševalnega vozila zagotavlja, da smo ob našem rolanju po cca. 12 km trasi po Mariboru popolnoma varni, ob tem pa se fantastično zabavamo. Med udeleženci bomo izžrebali veliko lepih nagrad, kot je že tradicija pa bosta nagrajena tudi najmlajši in najstareši udeleženec.

Predhodne prijave niso potrebne, lahko pa se prijavite od 15. ure naprej na Info točki na Trgu svobode pred startom samega rolanja.

Trasa rolanja je dolga približno 12 kilometrov, start in cilj rolanja pa je na Trgu svobode v Mariboru.

V primeru dežja bo dogodek 24. junija!