Bodi aktiven na mivki

Aktiven zaključek Evropskega tedna športa 2020.

30. 9. 2020, se je na igriščih Centra športov na mivki z rekreativnim turnirjem odbojke na mivki aktivno zaključil Evropski teden športa. Na turnirju, ki sta ga organizirala Univerzitetna športna zveza Primorske in Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez, se je pomerilo 10 ekip mešanih trojic. 

Dan je zaznamovalo lepo vreme, prijetno vzdušje na igriščih in ogromno zanimivih dvobojev. V poznih popoldanskih urah smo dobili najboljše tri ekipe turnirja. Prvo mesto si je brez enega samega poraza na turnirju, zasluženo priigrala ekipa Metuljčki (Nina Lovšin, Klimen Čočokovski, Staš Torej). Drugo mesto je pripadlo ekipi TPN (Tjaša Jančar, Petra Flego, Nik Marancina) in tretje mesto ekipi Rekreativci (Emrah Tatarević, Momo Sikić, Polona Božič). 

»Jesenskega turnirja mešanih trojk se je udeležilo kar 30 študentov, ki so prišli iz večih držav in poskrbeli za pravi mednarodni pridih. Šport je pomemben pri razvijanju potrpežljivosti, samodiscipline in odgovornosti. S fizičnimi dejavnostmi in rednim gibanjem je odločanje o nadaljnjih korakih in načinu življenja v prihodnosti lažje. Veseli smo, da se je tekmovanja udeležilo toliko mladih,« so povedali na Olimpijskem komiteju Sloveniji-Združenju športnih zvez. Prve tri uvrščene ekipe so prejele nagrade, prav vsi tekmovalci pa tudi praktična darila. 

Video z dogodka si lahko ogledate tukaj.

(vir: http://ewos.olympic.si/2020/10/01/studentski-turnir-v-odbojki-strnil-evropski-teden-sporta/)

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim, ki so bili z nami aktivni na mivki, za dobro voljo in prijetno popoldne v športnem duhu. Se vidimo na naslednjem dogodku!