Reprezentance Univerze na Primorskem

Na bližajočih se Evropskih Univerzitetnih Igrah (EUG 2018) v Coimbri na Portugalskem, bodo Univerzo na Primorskem (UP) zastopali košarkarji.

Vodja in selektor univerzitetne košarkarske reprezentance

Boštjan Lešnik, univ. dipl. zgodovinar, zaposlen na Centru za ob študijske dejavnosti UP, je kot vodja in hkrati selektor tudi najpomembnejši člen košarkarske reprezentance UP, saj mora zagotoviti nemoten potek priprav, igralcem omogočiti kar najboljše pogoje za vadbo, skrbeti, da ne pride do poškodb in nenazadnje tudi izbrati ekipo, ki bo zastopala UP na prihajajočih Evropskih univerzitetnih igrah (EUG) v mestu Coimbra na Portugalskem.


»Veliko reprezentanc, ki bo letos nastopilo na EUC v Coimbri, bo dobrih, če že ne odličnih. Konkurenca bo zato velika. Tudi žreb in razpored tekmovanja lahko naredita svoje, saj sta lahko že prvi dve tekmi odločilni za napredovanje. Letos imamo zelo dobro ekipo, s katero bi lahko posegli po višjih uvrstitvah kot doslej. Pokritost položajev je letos izjemna, kar pomeni, da je tudi konkurenca na vseh igralnih mestih velika. Ker je ekipa tudi tehnično zelo kakovostna, verjamem in hkrati upam, da se lahko z malo sreče pri žrebu uvrstimo visoko.«   Več o intervjuju z Boštjanom Lešnikom...

Reprezentanca v košarki 3x3

Našo ekipo bodo zastopali Andrej Volk, Tim Škerbec, Aleks Cvetičanin in Matija Radanović. Trojica Cvetičanin, Škerbec, Radanović je preteklo leto nastopila na EC v Miškolcu na Madžarskem, vendar v dvoranski košarki, torej bo njihov nastop na turnirju 3x3, prvenec tudi za Univerzo!

Andrej Volk, 188 cm visoki branilec, je organizator igre in kreator. Tisti, ki igro vodi, pripravlja prostor za ostrostrelce in zapira nasprotnika. Njegovi lastnosti sta, predvsem mirnost in pregled nad igro. Trenutno zastopa barve italijanskega kluba Blue Energy Group Codroipo.191 cm visoki branilec Aleks Cvetičanin je ostrostrelec. Njegov met z razdalje je dovršen, skoraj mehanski, izmet je čist in natančen. Rad prodira in zaključuje tudi pod obročem. Igralec, ki nikoli ne popušča. Še vedno je član KK Portorož v 2.Skl, čeprav je imel kar nekaj mamljivih ponudb za nadaljevanje svoje športne kariere drugod.

Tim Škerbec, ki je v mladinskih letih nastopal za državno izbrano vrsto, je vsestranski košarkar. Ko ima žogo v posesti, je 201 cm visoki krilni napadalec nezaustavljiv. Prodori pod koš ali meti izza črte, skoki v obrambi in napadu, prenos žoge in pregled nad igro. Vse to je Tim. Košarkarski poet, ki svojo poezijo izraža na igrišču. Že na EC 2017 v Miškolcu, je Tim pokoril vso konkurenco, saj je bil najboljši strelec in skakalec turnirja. Tudi Tim nadaljuje svojo športno pot čez mejo in zastopa barve Energylab Falconstar Monfalcone.

Najmlajši član posadke/ekipe je Matija Radanović. 203 cm visoki krilni center, ki je zadnje leto nastopal v 2.Skl za ekipo Terme Olimia Podčetrtek. Matija je prihodnost košarke, saj ima vse, kar mora imeti popoln košarkar. Tako fizične lastnosti, kot tudi vztrajnost sta danes kvaliteti, ki ju premorejo le redki. Igra lahko na več igralnih mestih, ima moč in hitrost in je velik borec pod koši.


UŠZP priporoča

Aktualne vsebine, ki jih ne smeš zamudit