Šport
sreda, 06. junij 2018

Vozovnice za SUP v Münchnu podeljene

Rezultati DUP v odbojki na mivki 2017/18.

Športni center „ŠUS na mivki” na Vodnikovi 155 v Ljubljani je v torek, 5. junija 2018, gostil Državno univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki 2017/18. Prvenstvo, ki ga je organizirala Slovenska univerzitetna zveza (SUSA) je potekalo v tekmovalni disciplini dvojice v ženski in moški kategoriji.

Tekmovanje je štelo tudi kot delne kvalifikacije za udeležbo na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu (SUP) v odbojki na mivki 2017/18, ki bo potekalo med 9. in 13. julijem 2018 v Münchnu v Nemčiji.

V ženski kategoriji sta zmagali Nika Hrovat (Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta) in Nika Benedik Bevc (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za arhitekturo), pred Nino Kovač (Univerza v Mariboru, Fakulteta za strojništvo) in Kristino Kerbler (Alma Mater Europaea), na tretje mesto pa sta se uvrstili Iris Kaiser (Univerza v Mariboru, Filozofska fakulteta) in Zala Gracej (Univerza v Mariboru, Pedagoška fakulteta).

Pri moških sta bila najboljša Matija Primec (Univerza v Mariboru, Medicinska fakulteta) in Matjaž Lobnik (Alma Mater Europaea), na drugo mesto sta se uvrstila Alen Košenina (Univerza v Marboru, Pedagoška fakulteta) in Miha Šijanec (Univerza v Mariboru, Fakulteta za naravoslovnje in matematiko), bron pa sta dobila Jernej Tomažin (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta) in Simon Košir (Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta).

Polovica najboljše dvojice med študentkami Nika Hrovat je povedala, da sta se s soigralko borili do konca in da se veselita nastopa na SUP v odbojki na mivki: »Pri vsaki točki sva šli na polno, tekma je bila odlična. Zmaga nama veliko pomeni, prva taka zmaga pač, tako da nama pomeni res veliko.«

Tudi zmagovalec v moški konkurenci Matjaž Lobnik, ki odbojko trenira že 13 let, odbojko na mivki pa intenzivno 5 let, je bil zelo vesel zmage in možnosti udeležbe na SUP v odbojki na mivki v Münchnu: »Manjkajo nama še kondicijski treningi, sicer pa odhajava na SUP sproščena in upava na čim boljši rezultat. Današnja zmaga nama s sotekmovalcem pomeni ogromno, ker sva vložila veliko truda in treningov v najino igro. To je samo potrditev tega, da dobro delava.«

Foto: Tadej Novak
Fotogalerija