Šport
sreda, 03. oktober 2018

Povečano zanimanje za odbojko in floorball

Brezplačna športna aktivnost za primorske študente.

Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) je ob začetku novega študijskega leta sprožila vrsto aktivnosti, ki so namenjene rekreaciji oziroma športnemu udejstvovanju študentov Univerze na Primorskem. Stojnica UŠZP v Študentskem centru UP na Čevljarski ulici je že od ponedeljka zjutraj odlično obiskana. Zanimanje je precejšnje, kar ob tako bogati ponudbi niti ne preseneča.

»Glede različnih ponudb rekreacije, ki jih pripravlja Univerzitetna športna zveza, sem se v preteklosti že udeleževal plavanja in nogometa. Zanima me tudi šah, sicer pa prvič slišim za floorball in mislim, da ga se splača poskusit,« je povedal David iz okolice Maribora, ki na Fakulteti za zdravstvene vede UP študira aplikativno kineziologijo. 

»Od vse ponudbe rekreacije me najbolj privlači odbojka, tudi odbojke na mivki se ne bi branila. Tu v Kopru sem šele že nekaj dni, doslej je vse v redu in sem res zelo zadovoljna, zato upam, da bo vse tako tudi ostalo,« je dejala Katarina iz Srbije, ki je letos prvič na Univerzi na Primorskem, kjer bo študirala management.

»Ukvarjam se predvsem z odbojko, hodim redno na rekreacijo in tudi igram v ligi. O sodelovanju na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v odbojki na mivki 2019 še nisem razmišljal, bi si ga pa zagotovo rad vsaj prišel ogledat,« je med obiskom stojnice UŠZP povedal Tadej iz Kranja, ki je sicer študent FAMNIT UP. 

Tadej pa je potem zagrabil tudi palico za floorball in pokazal nekaj potez, tako da ga morda v kratkem zagledate tudi na rekreaciji za 'hokej na parketu' (kot bi lahko po slovensko poimenovali floorball). 

Prvi stik s to z novo športno panogo bo moč doživeti že danes (v sredo, 3. oktobra) ob 20. uri v telovadnici Srednje tehniške šole na Šmarski cesti v Kopru, kamor ste vsi vljudno vabljeni!

Sicer vas na UŠZP ponovno pozivamo, da si čimprej zagotovite svoje športne študentske ugodnosti na stojnici UŠZP v Študentskem centru in si pridobite svojo kartico Zdrava zabava.