Šport
ponedeljek, 08. oktober 2018

Srebro in bron za UP v košarki 3x3!

Državno univerzitetno prvenstvo v košarki 3x3.

Študentski kampus na Pivovarniški ulici 6 v Ljubljani je v petek, 5. oktobra 2018,  gostil Državno univerzitetno prvenstvo v košarki 3x3 za študijsko leto 2018/19. Za obe ekipi Univerze na Primorskem se je končalo zelo uspešno – z osvojenima medaljama!  

Na DUP sta nastopili dve primorski ekipi – UP 3x3 (Vac, Petrič, Klepač, Miličević) in Obala (Škerbec, Volk, Miklavčič, Pančič). Obe ekipi sta suvereno zaključili predtekmovanje z zmagama v svojih skupinah.

V polfinalu je nato ekipa Obale, naletela na kasnejše zmagovalce, ekipo Cjstaball, ki si je priigrala odločilno prednost  tudi s pomočjo sodniških odločitev in grobe igre. Tudi v finalu je bila druga južnoprimorska ekipa UP 3*3 bolj utrujena in fizično slabša od nasprotnikov. Finalni dvoboj se je zaključil z rezultatom UP : Cjstaball, 15:20. Tako so se morali naši na koncu zadovoljiti z 2. in 3. mestom. Čeprav je ostalo malce grenkega priokusa, sta osvojena srebro in bron prav tako zelo lep uspeh.

Tekmovanje je štelo tudi kot delne kvalifikacije za udeležbo na Evropskem univerzitetnem prvenstvu v košarki 3x3, ki bo prihodnje leto med 29. julijem in 1. avgustom potekalo v Portu na Portugalskem.