Šport
petek, 24. maj 2019

Zadnji spomladanski turnir 3x3 v sezoni 2018/19

Analitičari sezono zaključili z zmago

Sreda, 22.maja, je bila rezervirana za košarko 3x3 in naš zadnji letošnji turnir. Igralo se je na zunanjih igriščih STŠ in sicer na betonu. Čeprav smo pričakovali veliko število ekip, nam je zagodlo vreme, ter nekatere ostale športne in zabavne aktivnosti, ki so bile kasneje odpovedane in tekmovalci, ki so zaradi svojih študijskih obveznosti in predvsem zaradi strahu pred poškodbami, turnir izpustili.  Potrebno je poudariti, da košarkarska reprezentanca UP, v ponedeljek potuje na mednarodni turnir v Moskvo, tako da je večina reprezentantov, turnir spremljala s tribun. A nič zato, vsi smo se zabavali in imeli lepo, ter v rekreativnem duhu, zaključili turnir zmagoslavno in brez poškodb.

Na turnirju, so to pot sodelovale 4 ekipe, in sicer ekipa »Bonifika Universe« v postavi Lušina, Baumkirher, Širovnik,ki je na turnirjih, nastopila prvič, ekipa »Klinci« v svoji najmočnejši postavi Šabanović, Plahuta, Mendikovič, nekoliko premešana ekipa »Analitičari«, za katero so nastopili Bukovšek, Jačmenjak in Hubelič Orbanič, ter ekipa »Maslina je Oliva«, za katero sta nastopila reprezentanta Klepač in Petrič, skupaj z vratarjem futsala Borojo.

Po opravljenem žrebu, sta se prvi med seboj udarili ekipi Bonifika Universe in Klinci. Začetek je pripadel ekipi klincev, ki s prilagajanjem na igralno površino ni imela težav, igralci Bonifike Universe, pa se v začetku dvoboja, niso ravno najbolje znašli, tako da so »Klinci« dvoboj, brez večjih težav dobili. A v drugo jim ni šlo najbolje. Nasproti se jim je postavila ekipa »Analitičari«, ki je imela v svojih vrstah izredno razpoloženega Romea Jačmenjaka, ki je svojo raven igre iz tekme v tekmo stopnjeval. Po uvodnih točkah »Klincev«, so »Analitičari« povsem zagospodarili na igrišču, ter z višino in odličnim metom premagali »Klince«. V tretjem dvoboju, smo spremljali dvoboj med »Bonifika Universe« in »Maslina je Oliva«. Ta je bil vsekakor zelo zanimiv, saj so igralci »Bonifike Universe«, z neverjetnimi meti z razdalje, dobesedno odpihnili ekipo naših reprezentantov, a žal, tekme v tem ritmu niso zdržali, kar je bila seveda voda na mlin reprezentantom, ki so v nadaljevanju izkoristili vse svoje veščine in po podaljšku zmagali. Sledil je najzanimivejši dvoboj, med ekipama »Analitičari« in »Maslina je Oliva«!

To je bil pravi košarkarski dvoboj, saj sta si obe ekipi želeli zmago na turnirju, tako da ni bilo nikakršnega popuščanja. A vendar se je poznalo, da so igralci ekipe »Analitičari«, za odtenek bolj sproščeni od reprezentantov in da jim dvoboj na betonski podlagi ne povzroča nikakršnih težav, sploh pa jih ni obremenjevala odgovornost zmage, katero so si, na svoja pleča zgrnili igralci »Maslina je Oliva«. In to je bilo, v danih razmerah, za reprezentante preveč, saj si skozi celotno srečanje niso uspeli priigrati prednosti, še več, Romeo Jačmenjak, jih je, kot najboljši igralec turnirja, z meti z razdalje, popolnoma razorožil in prinesel zmago svoji ekipi. A »Analitičari« so morali zmago na turnirju potrditi v svoji zadnji tekmi, proti ekipi »Bonifika Universe«. Ta je pokazala zobe, povedla in vodila skozi celotno srečanje, imela priložnost za zmago, a jih je v podaljšku dotolkel, kdo drug kot Romeo Jačmenjak!   

Poslednji dvoboj, med »Klinci« in »Maslina je Oliva«,so dobili »Klinci«, ki so izkoristili zaspanost in utrujenost naših reprezentantov. Vsekakor je bil to dober trening za vse igralce, ki se bodo sedaj posvetili državnim turnirjem 3X3 v organizaciji Grosbasket!


Rezultati odigranih tekem:

Bonifika Universe  : Klinci                          4 : 8

Klinci  : Analitičari                                       4 : 8

Maslina je Oliva  :  Bonifika Universe    13 : 11

Analitičari   :  Maslina je Oliva                14 : 13

Bonifika Universe  : Analitičari                 9 : 11

Maslina je Oliva : Klinci                              8 : 11


KONČNI VRSTNI RED EKIP

1. Analitičari (Matej Hubelič Orbanič, Anže Bukovšek, Romeo Jačmenjak)
2. Klinci (Adnan Šabanovič, Martin Plahuta, Robert Mendikovič)
3. Maslina je Oliva (Niki Boroja, Tine Petrič, Matej Teo Klepač)
4. Bonifika Universe (Grega Lušina, Aleksander Baumkirher, Primož Širovnik) 


Hvala vsem, ki so se udeleževali turnirjev 3x3 v sezoni 2018/19. Upamo, da se vidimo prihodnje leto še v večjem številu! :)