Šport
torek, 21. maj 2019

Študentski tek na grad

Tudi letošnji študentski tek na grad bo dobrodelen.

V torek, 28. maja, bo potekal tradicionalni študentski tek po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Tudi letošnji študentski tek na grad bo dobrodelen: ob prijavi boste lahko oddali izdelke za higiensko oskrbo in prehranske izdelke za družine v stiski v Sloveniji. Prvih 1.500 udeležencev v cilju prejme spominsko majico 26. Decathlon študentskega teka na grad. 

Pridruži se jim tudi ti. Prijave sprejemajo do nedelje, 26. maja. Za več klikni tukaj

Študentski tek na grad je množična športno rekreativna prireditev, katere cilj je promocija gibanja, kot ene izmed pomembnih sestavin kakovostnega življenje. S prireditvijo Študentski tek na grad spodbujamo gibanje za zdravje – spodbujamo tek, kot najbolj dostopno oblik športno gibalne aktivnosti. Od leta 2016 pa je Študentski tek na grad tudi dobrodelna prireditev s katero študente spodbujamo k solidarnosti.

Bistvo Študentskega teka na grad ni tekmovalnost. Študentski tek na grad je športno rekreativno tekaško druženje na trasi dolgi zgolj 2,5 km. Teka se lahko udeležite brez meritve časa – brez končne razvrstitve ali z meritvijo časa. Prijave v kategorijo »z meritvijo časa« bomo sprejemali do nedelje, 26. maja, medtem ko bodo prijave v kategorijo »brez meritve časa« možno na dan teka, 28. maja, na Prešernovem trgu med 17 in 18 uro. Kljub temu, da je Študentski tek na grad namenjen predvsem študentom, lahko na teku sodelujejo vsi v treh kategorijah: študenti, dijaki in občani (brez omejitev).

Študentski tek na grad pa je od leta 2016 tudi dobrodelen. V sodelovanju s Slovensko Karitas bomo tudi letos zbirali izdelke za higiensko oskrbo ter prehranske izdelke široke porabe za slovenske družine v stiski. Pridružite se tudi vi študentskemu teku solidarnosti. Ne odlašajte in se prijavite zdaj!

Za bogat nagradni sklad bo poskrbel generalni pokrovitelj teka: športna trgovina Decathlon Ljubljana. Poleg najhitrejših tekačic in tekačev v vseh tekaških kategorijah z meritvijo časa bomo obdarili tudi vsakega tekača in tekačico, ki se bo uvrstil/a na 25. mesto in vsako naslednje mesto, ki je mnogokratnik števila 25 z vrednostnim bonom za 20 EUR unovčljivim v trgovini Decathlon Ljubljana. Prav tako bomo podelili tri nagrade za tri najizvirnejše tekaške skupine 10-ih tekačic/tekačev vrednosti 3 x 300 EUR (za vsako ekipo10 vrednostnih bonov po 30 EUR unovčljivih v trgovini Decathlon Ljubljana).

Za osvežitev v cilju bodo na volje vode in izotonični napitki Oshee.

26. Decathlon študentski tek na grad podpirajo: ŠOU v Ljubljani, Mestna občina Ljubljana v okviru programa Razgibajmo Ljubljano, Športna unija Slovenije v okviru projekta Slovenija v gibanju 365, Fundacija za šport, ARC-Kranj d.o.o., Slovenska Karitas, Timing Ljubljana, Športni dnevnih EkipaSN ter glavni pokrovitelj Decathlon Ljubljana d.o.o.