Šport
torek, 17. september 2019

Petek je mednarodni dan univerzitetnega športa!

Ponovno delimo znanje med generacijami

V petek 20.9.2019 beležimo mednarodni dan univerzitetnega športa, ki ga bomo letos praznovali ze četrtič. Na ta dan poudarjamo, kako pomembna je aktivnost v vsakdanjiku študenta. Ker pa smo že večkrat poudarili, da je znanje nekaj vredno samo če ga delimo, bo UŠZP na ta dan ponovno medsebojno povezala različne generacije. Zato bomo v sodelovanju s Centrom dnevnih aktivnosti za starejše občane Kopra, organizirali EFB testiranje in vse skupaj izvedli v Evropskem tednu mobilnosti (dogodek sofinancira MOK).

V sklopu dogodka bo potekala predstavitev projekta SOPA - Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola in na voljo bodo tudi informativne brošure o samem projektu.

Testi EFB

Baterija testov določa telesno pripravljenost na podlagi testov motoričnih sposobnosti:
vzdržljivosti,
moči,
koordinacije,
gibljivosti,
telesne strukture in telesne drže.

Testiranje vključuje sedem različnih vaj za testiranje motoričnih sposobnosti, testiranje telesne drže in oceno telesne sestave. Sestavni del testiranja je tudi vprašalnik, ki ga mora udeleženec verodostojno izpolniti.

Rezultati testiranja, ki jih lahko primerjate z rezultati državljanov različnih evropskih držav, vam bodo v veliko pomoč pri okvirni oceni vaše trenutne telesne pripravljenosti. Nudili bomo tudi pomoč pri obrazložitvi rezultatov in načine, kako lahko svoje sposobnosti še izboljšate.

Testiranje bo potekalo 20.9.2019 v prostorih Centra dnevnih aktivnosti Koper in se bo pričelo ob 9.00. V oktobru bo nato sledila vadba, po koncu meseca vadbe, pa bomo testiranje ponovili in spremljali Vaš napredek.

Vabljeni vsi, ki si želite izboljšati svoje počutje in ozaveščati o pomenu gibanja v vsakodnevnem življenju!

V letih 2018 – 2021 sodelujemo v projektu SOPA - Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola, katerega pobudnik je Ministrstvo za socialo, izvajalec pa Nacionalni inštitut za javno zdravje. Osnovni namen projekta je zmanjšati čezmerno pitje alkohola in njegove negativne učinke na zdravje obravnavanega ter vzpostaviti odgovoren odnos do alkohola pri vključenih deležnikih. UŠZP skupaj z ostalimi društvi na projektu sodeluje pri izvedbi t.i. kratkih ukrepov, ki se nanašajo na informiranje, promocijo in osveščanjev v sklopu športno rekreativnih in ostalih dogodkov.