Šport
četrtek, 21. junij 2018

Faca rekreacije 2017/2018

Na študentski rekreaciji, ki jo omogoča UŠZP, največkrat prisoten Boris Turudija.

Poletno izpitno obdobje je v polnem teku, tako, da ste mnogi, že nekoliko prej, telovadnico zamenjali s sobo in se skupaj s knjigami spravili pod klimo.

Tudi rekreacija se je z zadnjim majskim dnem  za leto 2017/18 zaključila.  Tako smo, skrbno beležili vašo vztrajnost in zdravo zabavo, ter po preštetih prisotnostih dobili FACO REKREACIJE 2017/2018, oziroma tistega, ki je bil na rekreaciji največkrat. To je Boris Turudija.

Borisa smo povabili na sedež UŠZP in mu zastavili nekaj vprašanj:

Boris, nekaj besed o sebi?

»Prihajam iz Prijedora, v Bosni in Hercegovini, sem študent 1.letnika na FAMNIT-u smer računalništvo in informatika.«

Zakaj si se odločil za študij na UP?

»Iskal sem fakulteto, ki bi nudila več, kot le eno možnost, ki bi ponujala obilo znanja in imela dobro organiziranost. To sem našel na UP v Kopru.«

Pravijo, da naj bi bila študentska leta ful in oh in sploh super, zlasti če izkoristiš vse, kar se ti  ponuja… Koliko od tega študentskega življenja si ti izkoristil oziroma kako ti preživljaš svoj študentski čas?

“Bi se kar strinjal, da so študentska leta nekaj najlepšega, saj imaš ogromno svobode …(smeh)…je pa res, da si moraš čas pravilno razporediti, zaradi obilice učenja, predavanj in študentskega dela. Vseeno pa se vedno najde tudi čas za žurke, šport, prijetna druženja in različne organizirane dogodke.''

Gibanje je za vsakega posameznika še kako pomembno in tega se še posebej zavedamo na UŠZP. Kaj ti pomeni možnost organizirane rekreacije in kaj o rekreaciji menijo ostali študentje in tvoji prijatelji ?

“Za rekreacijo in dogodke v organizaciji UŠZP imamo samo pohvalne besede, tako sam, kot moji prijatelji. Organizacija in pogoji so res odlični. Pravi kraj za sprostitev od vseh študijskih obveznosti ter za druženje in spoznavanje novih ljudi. Letos sem spoznal mnogo novih študentskih obrazov…tako rekreativcev kot športnikov.”

Letos ste s Famnitom postali prvaki, prejel si nagrado za najboljšega igralca futsal lige UP,  na DUP v futsalu si letos osvojil bron, zdaj še naziv Faca rekreacije UŠZP… Ali si tudi na faksu tako dober?

“Res je, leto za v zgodovino …(smeh) … Na finalu lige UP sem s pomočjo soigralcev in z ekipo Famnit dosegel dva lepa zadetka in se veselil zmage. Nagrado za naj igralca sem bil še posebej vesel, saj je nisem pričakoval. Na DUP v Ljubljani nam sicer ni šlo vse po načrtih, saj smo kot ekipa nastopili prvič v takšni zasedbi, smo se pa zato med seboj spoprijateljili ter utrdili stike in se lepo zabavali. Hvala ekipi, ki me je lepo sprejela, kljub temu, da prej nisem nikogar poznal. Upam, da sem jim z mojim odnosom vrnil z enako mero. Kar se študija tiče lahko povem, da toliko nagrad, kot na rekreaciji, verjetno ne bom prejel, vendar mi gre kar dobro …(smeh)…

Kot študent, ki gre v višji letnik, kaj bi svetoval mlajšim študentom ali brucem?

”Vse, ki bodo svoje znanje pridobivali na UP, lahko povabim, da se udeležijo rekreacije in obštudijskih dejavnosti ter tako kvalitetno izkoristijo svoj prosti čas.˝