četrtek, 13. december 2018

Četrti večer migrantskega filma

fil_mski-trak.original

Kulturno izobraževalno društvo PiNA vabi na četrti večer migrantskega filma, ki bo v četrtek, 13. decembra 2018, ob 19. uri v Palači Gravisi Buttorai (Circolo) v Kopru.

Film, ki si ga bomo ogledali je Ime mi je Li, italijanski celovečerni igrani film, ki je nastal leta 2012 v režiji Andree Segreja. Gre za film, ki na izviren in tankočuten način osvetljuje perečo problematiko priseljencev.

Shun Li je kitajska priseljenka, ujeta v zanko sumljive pogodbe z izkoriščevalskim delodajalcem. Ta ji obljublja, da se ji bo po odplačilu dolgov v Italiji lahko pridružil njen osemletni sin. Nekega dne je Shun Li iz tekstilne tovarne na obrobju Rima nenadoma premeščena v Chioggio, majhno mestece v Beneški laguni. V taverno, kjer zdaj dela kot natakarica, že dolga leta zahaja tudi Bepi (Šerbedžija), stari ribič, ki je v Italijo pred mnogimi leti prišel iz Jugoslavije. Med mlado priseljenko in Pesnikom, kot ribiča kličejo prijatelji, se kmalu splete nežno in krhko razmerje, ki vznemirja tako kitajske kot italijanske lokalne skupnosti. Vir: Kinodvor

Film bo podnaslovljen.

Po projekciji bo potekal voden pogovor. Pridružila se nam bosta Maja Jerman in Murad Awes. Z njima bomo spregovorili o njuni izkušnji v Palestini, kulturnih razlikah, stereotipih in predsodkih, ki jih imajo ljudje do priseljencev ter o tem, kako se lokalno okolje odziva na etnično mešane pare.

Ogled filma je brezplačen. Ker je število sedežev v dvorani omejeno, prosimo, da se prijavite na spletnem obrazcu.

Dogodek organiziramo v sklopu projekta Središče za medkulturni dialog Koper, s katerim želimo zgraditi spodbudno okolje za vključevanje priseljencev v kulturno, gospodarsko in družbeno življenje. V sklopu projekta smo pripravili poseben izbor filmov, ki smo jih zaokrožili pod skupnim imenom Večeri migrantskega filma.

UŠZP priporoča

Aktualne vsebine, ki jih ne smeš zamudit