petek, 29. marec 2019

Café Evropa

ucenje kava mug

Europe Direct Koper-Capodistria vabi na zadnji pogovorni večer iz cikla treh, poimenovanih Café Evropa, ki bo v petek, 29. marca 2019, ob 18. uri v prostorih PiNE.

Od januarja do marca 2019 so organizirali cikel treh pogovornih večerov poimenovanih Café Evropa, s katerimi smo želeli aktivirati javnost, spodbuditi kakovostno razpravo o evropskih volitvah in izzivih, s katerimi se srečuje EU in se odzvati na aktualne razprave o EU.

Gost zadnjega večera bo dr. Janez Potočnik, nekdanji evropski komisar. Z njim bodo govorili o aktualnem dogajanju v Evropi in o njegovih izkušnjah v Evropski komisiji.

Dr. Janez Potočnik je leta 1993 doktoriral na ljubljanski Ekonomski fakulteti. Svojo karierno pot je začel na Inštitutu za ekonomske raziskave, pozneje pa je bil imenovan za direktorja Inštituta za makroekonomske raziskave in razvoj. Leta 1994 je postal vodja ožje pogajalske skupine za pristop Republike Slovenije k EU. Bil je tudi v. d. direktorja Službe Vlade RS za evropske zadeve, ministrski svetnik v Kabinetu predsednika Vlade in minister za evropske zadeve. Leta 2004 se je pridružil Evropski komisiji in bil evropski komisar v dveh mandatih, najprej za znanost in raziskovanje, potem pa za okolje. Leta 2014 je postal eden izmed predsednikov Mednarodnega foruma za upravljanje z viri (IRP), ki deluje v okviru Okoljskega programa Združenih narodov (UNEP), imenovan pa je bil tudi za predsednika Foruma za prihodnost kmetijstva in fundacijo RISE. Od aprila 2016 je tudi partner podjetja SYSTEMIQ.

Dogodek je brezplačen. Mesta so omejena, zato prosijo, da vašo udeležbo potrdite na spletnem obrazcu najkasneje do četrtka, 28. marca 2019 oz. do zapolnitve prostih mest.

UŠZP priporoča

Aktualne vsebine, ki jih ne smeš zamudit