Šport
torek, 10. april 2018

Za vstop v finale odločala tudi sreča

Univerzitetnafutsal liga Univerze na Primorskem

V sklopu zaključkov tekmovanj v vseh univerzitetnih ligah Univerze na Primorskem, se je včeraj v ponedeljek 9.4.2018 odvijal polfinale v Univerzitetni Futsal Ligi UFL. Po odigranem rednem delu prvenstva so si  vstopnico za polfinale priborile univerzitetne ekipe Fakulteta za management (FM), Fakultete za turistične vede - Turistica (FTŠ), Pedagoška fakulteta (PEF) in Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT).

FAMNIT PRVI FAVORIT

V prvem obračunu sta se pomerili, vodilna ekipa rednega dela prvenstva, ekipa FAMNIT, ter četrto uvrščena ekipa  FTŠ. Močan uvodni pritisk, je ekipi FAMNITA prinesel prednost že v tretji minuti, ko je iz obrata zadel Ečimović. Hitri zadetek, je bil tudi povod, za slabšo igro v nadaljevanju. Pravzaprav se je ekipa FTŠ po uvodnem zadetku hitro pobrala, vzpostavila ravnotežje ter imela tri izjemne priložnosti za izenačenje. Najlepšo je imel Vilić, ki pa je žal zadel le vratnico. In kot velja nogometni pregovor: "kdor ga ne da, ga dobi", je v 18.minuti Kolar po lepem samostojnem prodoru povišal vodstvo na 2-0. V 20 minuti je FAMNIT izpeljal bliskovit protinapad iz katerega je Turudija povišal na 3-0. Ko je v drugem polčasu v 25. minuti Ečimović s svojim drugim zadetkom  povišal na 4-0, je bilo dvomov o zmagovalcu konec.  V nadaljevanju tekme je ekipa FTŠ poskusila  z vratarjem v polju, kar pa je bilo žal premalo, saj je v 35. minuti s strelom  od daleč Jakovljević povišal na 5-0! Do konca tekme sta po lepo izdelanih akcijah, za FAMNIT zadela še Hubelič in Mandir za končnih 7-0. Tako je ekipa FAMNIT-a na najlepši možni način, vložila kandidaturo za naslov. Kapetan Matej Hubelič Urbanč:
"Čestitke ekipi, za prikazano tekmo, predvsem za igro v obrambi. Vesel sem, da smo se zbrali v tolikšnem številu in upam, da prenesemo takšno formo tudi v finale in ostanemo neporaženi!"

FAMNIT : FTŠ   7:0 (3:0)
Ečimović 3.,25, Kolar 18., Turudija 20., Jakovljević 35., Hubelič Urbanč 36., Mandir 40.

FAMNIT: Kolar, Jakovljević, Turudija, Hubelič Urbanč, Mandir, Ečimović, Gustinčič

FTŠ: Vilić, Flender, Benedejčič, Knafelc, Kragelj, Kavčič, Čuk, Godejša    



PEF SREČNO V FINALE

Drugi polfinale, med ekipama FM in PEF je bil napet in dramatičen. Videlo se je namreč, da je pomembnost dvoboja  pustila posledice, tako da je bila igra  (s strani obeh ekip) sprva zelo raztrgana in živčna. Akcije so bile neizdelane, večinoma plod samostojnih prodorov.
Posledica tehničnih napak je bil tudi prekršek v 9.minuti in prosti strel iz katerega je Petrovčič zadel, za vodstvo PEF z 1-0.V nadaljevanju je ekipa FM vzpostavila ravnotežje, prevzela pobudo in z lepo akcijo v 16. minuti prišla do izenačenja.1-1. Zadel je Bratina.
Drugi polčas je uvodoma predstavil isto sliko. V 23. minuti je po ponovni tehnični napaki v obrambi FM za vodstvo PEF z 2-1 zadel Krapež.  FM je takoj vzpostavil ravnotežje in prevzel pobudo. Začel se je lov na izenačenje. Tekma je postajala vse bolj zanimiva in napeta.
FM je narekovala visok ritem in si srčno želela izenačenja. Ekipa PEF se je osredotočila na obrambo in prežala na protinapade. Eden takšnih jim je uspel v 35.minuti, ko je po dolgi podaji, vratar FM (Matjaž Fabricijo) igral z roko v polju, ter bil posledično izključen. Toda že v naslednjem napadu je tudi PEF ostala brez igralca. Zaradi 2 rumenega kartona je bil izključen Živec. Napetost je naraščala in ko je v 38. minuti, po dolgem obleganju vrat PEF-a, Jamšek le uspel izenačiti na 2-2, je bilo v pričakovanju izvajanje kazenskih strelov.
Vendar se je športna sreča poigrala z ekipo FM. Ta je imela zadnji napad, ki pa ga ni izkoristila in ostalo je le še nekaj sekund, pred zaključno sireno. Ekipa PEF je žogo poslala proti sredini, tam pa jo je  4 sekunde pred koncem sprejel Petrovčič in brez oklevanja sprožil proti vratom. Igralci FM so že imeli v mislih izvajanje kazenskih strelov, ko je  žoga poletela in presenetila vse, ter na razočaranje njihove ekipe pristala v mreži.

FM : PEF   2:3  (1:1)
Bratina 16., Jamšek 38., Petrovčič 9., 40., Krapež 23.

RK:( Matjaž Fabricijo 35., Blaž Živec 36.)    

FM: Resnik, Jamšek, Matjaž Fabricijo, Šavron, Bratina, Dizdarevič, Zaletelj


Vse igralce in njihove spremljevalce ter navijače vabimo, da se nam pridružijo na finalne dvoboje Univerzitetne lige, ki bodo potekala v ponedeljek, 23.4.2018 na Srednji tehnični šoli v Kopru od 16.00 dalje.