Šport
ponedeljek, 28. maj 2018

Univerzitetni malonogometaši na DUP v Ljubljani

Državno univerzitetno prvenstvo.

V četrtek, 24.5.2018, se je univerzitetna futsal ekipa Univerze na Primorskem udeležila državnega univerzitetnega prvenstva (DUP) v Ljubljani (Športni center Triglav).

Obilica težav, ki je pestila ekipo že pred odhodom, je na dan prvenstva dosegla vrhunec. Zaradi odpovedi mnogih, je ekipa na DUP v Ljubljani startala v postavi: » Pejakić (FM), Jakovljević (Famnit), Makitan (FVZ), Ečimović (FM), Mandir (FM), Turudija (Famnit), Knedl (PEF) in Svraka (FM).

Že prvi dvoboj med UL in UM je pokazal, da je edini resen kandidat za zmago UL, saj je bila edina vajena prizorišča in podlage iz umetne mase. Uvodno tekmo proti UM je tako UL dobila z rezultatom 4:1. Naslednji dvoboj med Primorci in Mariborčani je pokazal pomembnost prilagoditve na razmere igralne podlage, saj je ekipa UM že v uvodnih minutah povedla z neulovljivo prednostjo 4 zadetkov. Izid polčasa je bil 5:1 za UM. V drugem polčasu je ekipa UP prevzela pobudo in poskušala pridobiti večje možnosti za zadetek tudi z vratarjem, a zato v obrambi puščala preveč prostora, kar so Štajerci znali kaznovati in so s še dvema zadetkoma tekmo zaključili z izidom 7:1. To je pomenilo, da je UL v naslednji tekmi za osvojitev naslova zadoščal remi. 

Naša ekipa je v nadaljevanju po tekmi premora strnila vrste in se v tekmo proti UL podala odločno, da svojo kožo drago proda. Začela je dokaj rezervirano, vendar je bil rezultat vse do 8. minute izenačen. V 8. minuti je iz prekrška UL zadela za vodstvo in ga kaj hitro povišala, saj je že v naslednji minuti po lepo izvedenem nasprotnem napadu povedla z 2:0. Drugi polčas je šele pokazal pravo vrednost ekipe UP. Že v uvodni minuti sta imela Ečimović in Svraka priložnost, da z neposredne bližine matirata vratarja, vendar sta bila premalo natančna. V 5. minuti je, po lepo izvedeni akciji, zaključil Rene Knedl in zmanjšal zaostanek, ki pa ni trajal dolgo, saj je ekipa UL, že v naslednjem napadu vodstvo povišala na 3:1. Čeprav je bilo do konca še dovolj časa, je naša ekipa začela z vratarjem v polju in z dvema zadetkoma Marina Mandirja, skoraj pripravila preobrat, za kar pa je zmanjkalo fizične moči in uigranosti v odločilnih trenutkih.  Morda se je UL že zadovoljila z rezultatom, in je nekoliko stopila s plina, saj je drugi polčas v celoti pripadel ekipi UP, pa čeprav je tudi to tekmo izgubila. Končni rezultat je bil 6:3 za ekipo UL.

Pohvale gredo vsem, ki so kakorkoli sodelovali pri pripravi in organizaciji, predvsem pa nastopajočim, ki so z veseljem, srčno in športno branili barve primorske univerze.

Rezultati :
Univerza v Ljubljani - Univerza v Mariboru            4:1
Univerza v Mariboru – Univerza na Primorskem  7:1  
Univerza na Primorskem – Univerza v Ljubljani    3:6

1. mesto Univerza v Ljubljani              6  2  0  0       10:4
2. mesto Univerza v Mariboru            3  1  0  1         8:4