Šport
sreda, 27. februar 2019

Tudi rektor je podprl množično udeležbo študentov na maratonu

Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) in Univerza na Primorskem (UP) vsako leto sodelujeta v vrsti domačih in mednarodnih športnih projektov. Letos se bo pestri paleti aktivnosti pridružila množična skupinska udeležba študentov na 6. Istrskem maratonu. Študente-maratonce je včeraj sprejel tudi rektor UP prof.dr. Dragan Marušič.


Na UŠZP  so letos pripravili poseben projekt, da bi lahko vsi študenti-tekači UP na 6. Istrskem maratonu nastopili kot enotna organizirana skupina. Zamisel je padla na nepričakovano plodna tla, saj se je za sodelovanje prijavilo 91 mladih ljubiteljev teka.

Tudi zato je akcijo z zadovoljstvom podprlo vodstvo UP, tekače pa je včeraj osebno sprejel in nagovoril rektor UP prof.dr. Dragan Marušič. Rektor se sicer že vrsto let ukvarja s tekom in je v preteklosti že pretekel polovični maraton, tako da je pred skupinskim fotografiranjem pred poslopjem UP študentom razkril tudi nekaj uporabnih tekaških nasvetov.

V nedeljo 14. aprila bo velika skupina, ki jo bo poleg tekačev in njihovih spremljevalcev dopolnila še spremljevalna ekipa UŠZP-ja, med množico 5000 ljubiteljev teka lepo prepoznavna v barvah primorske univerze.

 Tekači UP bodo na dan tekmovanja skupaj pretekli 1433 kilometrov, kar se bo pretvorilo v sredstva za dober namen. Trgovska družba Hofer bo namreč za otroke pod okriljem projekta Botrstvo darovala 10 centov za vsak pretečeni kilometer v okviru akcije '1,2,3, GREMO'.

Na 10 km dolgi trasi rekreativnega teka bo teklo 53 študentov-tekačev, na polmaratonu bo sodelujočih 33, medtem ko se bo 5 študentov UP podalo na start 42,195 km dolge trase klasičnega, 6. Istrskega maratona.


Sicer pa bosta UŠZP in UP julija letos gostili dve Evropski univerzitetni prvenstvi naenkrat in sicer v odbojki na mivki ter v vaterpolu, prihodnje poletje pa še Svetovno univerzitetno prvenstvo v floorbalu. Več informacij o teh in ostalih projektih, rekreaciji ter vabilo prostovoljcem je na voljo na spletnih kanalih UŠZP.  


Pripravil: Sandi Jerman

Foto: Valerija Gržentić

UŠZP priporoča

Aktualne vsebine, ki jih ne smeš zamudit