Šport
ponedeljek, 25. november 2019

Tudi mi smo Zdravo društvo!

Začnimo pri nas samih.

Univerzitetna športna zveza Primorske (UŠZP) je registrirana kot Zdravo društvo. Zdravo društvo je mreža društev iz cele Slovenije, ki s spodbujanjem telesne dejavnosti kot načina krepitve zdravja pomembno doprinesejo k širjenju zdravega življenjskega sloga med različnimi generacijami. Osnovni namen projekta je promocija organizirane, redne, strokovno vodene in ustrezno strukturirane športno rekreativne vadbe, ki se odvija širom Slovenije.

Ker kot Zdravo društvo organiziramo ogromno dejavnosti za študente in tudi druge generacije, smo se tokrat odločili, da začnemo pri nas samih. V petek, 22.11.2019, smo v naših prostorih na Čevljarski 27 v Kopru, za vse sodelavce in sodelavke organizirali EFB testiranje, ki predstavlja nabor testov za oceno posameznikovega, z zdravjem povezanega stanja telesne pripravljenosti. Vključuje sedem različnih vaj za oceno vzdržljivosti, moči, koordinacije in gibljivosti ter oceno telesne strukture in drže.

Poleg testiranja EFB smo se pogovorili o zdravem življenskem slogu in predstavilo projekt SOPA, v katerem UŠZP prav tako sodeluje.

Dogodek smo izkoristili maksimalno, saj smo naredili nekaj dobrega za svoje zdravje in se med tem še zabavali in družili. Hvala vsem, ki so se vabilu odzvali in bili aktivni z nami!

Vaša ekipa UŠZP :)