Šport
sreda, 03. april 2019

Si želiš postati reprezentant UP?

Priložnost zamujena, ne vrne se nobena!

Zima se počasi poslavlja, prihajajo lepši, daljši in toplejši dnevi, z njimi pa tudi Univerzitetne športne prireditve, v dvoranah in na prostem.  In kot je to v navadi, se po končanih Univerzitetnih prvenstvih, zberejo reprezentance za nastop na mednarodnih Univerzitetnih prvenstvih.

Tako Univerzitetna Športna Zveza Primorske objavlja razpis izbora, za sprejem članov, v Univerzitetno reprezentanco,ki bo na bližnjih Državnih Univerzitetnih Prvenstvih DUP, zastopala Univerzo na Primorskem in sicer v individualnih (Strelstvo, Lokostrelstvo, Orientacija, Boks, Triatlon)in ekipnih športih (Odbojka, Futsal, Rokomet, Košarka, Odbojka na mivki).

V začetku študijskega leta, smo sestavili ogrodje nekaterih reprezentanc (košarka, futsal,odbojka, košarka 3X3, odbojka na mivki), ki že imajo za seboj nastope na turnirjih in v tekmovalnih prvenstvih. A sedaj bi želeli, to še popestriti in omogočiti vsem željnim športa, da se nam priključijo. Najbolj športno obarvan bo mesec maj, zato je priložnost da sestavimo reprezentance sedaj, da bomo imeli možnost, pripraviti ekipe do nastopov na tekmovanjih.

Najbolj pogrešamo rokometaše. Čeprav je na obali veliko perspektivnih in kakovostnih igralcev, se nam v zadnjem obdobju, ne posreči sestaviti ekipe, za prvenstvo, kar bi si srčno želeli.

Vsi ki ste se, ali se boste prepoznali v zgornjem članku, Vas naprošamo, da se čimprej prijavite, oziroma kontaktirate spodaj navedene kontaktne osebe, z namerami, predlogi ali vprašanji o univerzitetnih reprezentancah in nastopih na DUP.

KOŠARKA

Na UŠZP, že nekaj sezon uspešno sodelujemo s košarkarsko reprezentanco, ki z leti pridobiva na izkušnjah in mednarodnem ugledu. Tako je lani poleti, na evropskih Univerzitetnih igrah EUC 2018 v Coimbri na Portugalskem, osvojila odlično 6. mesto in bila za to, nagrajena s plaketo MO Koper.

Tudi v letošnjem letu si bomo prizadevali, da bo reprezentanca v košarki, tako na domačih tleh, kot v tujini, bila za zgled z rezultati in pristopom. Letošnji program reprezentance je zelo natrpan.  Začelo se bo z DUP 2019, ki bo  v Ljubljani 20.5. Nato bo sodelovala na dveh močnih turnirjih, v MOSKVI (Rusija) od 27.5 – 04.06., ter v PORTU (Portugalska) od 30.7 – 04.08.  Vmes pa se bo udeležila še Evropskega Univerzitetnega prvenstva V POZNANU (Poljska) v času od 19.7 – 28.7

Zato smo se odločili, da povabimo vse ljubitelje, navdušence in resne košarkarje, da se udeležijo spoznavnih treningov za izbor v reprezentanco, ki bodo potekali, v sredo 3.4 in v torek 9.4. od 20 ure dalje, v dvorani STŠ v Kopru.

Interesente in vse, ki bi bili pripravljeni sodelovati, naprošamo, da preko elektronske pošte, kontaktirajo vodjo košarkarske ekipe Boštjana Lešnika, na njegov  naslov: bobo.lesnik@gmail.com>.

ODBOJKA

Tako kot naša košarkaška ekipa je tudi naša odbojkarska dosegala dobre rezultate in se udeleževala različnih tekmovanj, med drugim so bili tudi na Mednarodnem Univerzitetnem tekmovanju v Izraelu (Eilat). Z namenom doseganja še boljših rezultatov, vas vabimo, da se pridružite našim odbojkarskim vrstam in zastopajte UP na Državnem Univerzitetnem tekmovanju, ki bo v Mariboru, 30.5.2019.

Če bi rad/a tudi ti prispeval/a k uspehu Univerzitetne odbojke se obrni na vodjo odbojkarske ekipe Ano Kostič, na njen elektronski naslov:  ana.kostic@uszp.si

FUTSAL

Po zgledu košarkarske reprezentance, ki je že nekaj let gonilna/vodilna športna panoga  študentov UP, se je med študenti razširila ideja, o ustanovitvi ekipe malega nogometa . Da je futsal kot športna aktivnost, zelo popularen med študenti, je pokazala letošnja jesenska čista desetka, na katero se je prijavilo 9 ekip.

Dosedanje udeležbe na prvenstvih: 

3. SFL ZAHOD

20. FESTIVAL MALEGA NOGOMETA KOPER

Za tiste, ki jim je futsal pri srcu in ki bi bili pripravljeni sodelovati v ekipi, smo pripravili program v okviru športnih dejavnosti, v katerem ne manjka nastopov na turnirjih ter Državnem Univerzitetnem prvenstvu (Maribor, 30.05.2019), ki bo posledično kvalifikacijsko prvenstvo za nastop na EUC 2019 v Bragi na Portugalskem. 

Za več informacij se obrnite na vodjo futsal ekipe Andorja farkaša: andor.farkas@uszp.si

ROKOMET

Tudi rokometaše/ice čaka nastop na Dražvnem Univerzitetnem tekmovanju, ki bo potekalo v Ljubljani, 20.5.2019. Če misliš, da v ekipi manjkaš prav ti, se prijavi k vodji rokometne ekipe Ani Kostič: ana.kostic@uszp.si


Vabljeni!