Šport
torek, 16. november 2021

Prve točke za FPP in FM

Univerzitetna košarkarska liga UP

V ponedeljek, 15.11.2021 se je v telovadnici Srednje tehniške šole Koper odvijal prvi krog Univerzitetne košarkarske lige.

Prvi dvoboj je bil med ekipama FPP (Fakulteta za pomorstvo in promet ) in Famnit (Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije ), ki je bil do konca prve četrtine povsem izenačen in napet. V začetku tretje četrtine pa je prišlo do večjega preloma. Famnit je vidno popustil. Fpp-jevci so s svojo hitro in dinamično igro povsem prevzeli oblast na parketu, kar se je izrazito poznalo na končnem rezultatu, ki je znašal kar 60: 22.

Martin Boršič, igralec FPP je dejal, da niso pričakovali take zmage, saj ekipe niso poznali. Vsekakor pa so se povsem angažirali, da bi nasprotnike nadigrali. Tudi ekipni vzklik nam da vedeti, da želijo tudi v naslednjih tekmah zmagovati oziroma ''povoziti'' nasprotnike. Prav zanimivo bo spremljati naslednja ligaška kola.

Igralci Famnita so bili vidno razočarani nad prikazano igro. Uigranost ni bila ta prava, je dejal Marko Taleski, ki je v šali razložil, da so pač ostali brez treh glavnih igralcev, ki so bili odsotni zaradi obveznosti v NBA ligi. Kljub temu pa v naslednjih tekmah ciljajo na zmago. Morda pa jim uspe.

Druga tekma bi morala biti odigrana med ekipo FM in FVZ, ki pa žal ni bila popolna. Zmago brez boja si je prislužila ekipa FM. Kljub temu se je odigrala prijateljska tekma, na kateri so se igralci FM lahko spoznali, kaj bi morali izboljšati, da bi postali bolj konkurenčni z ostalimi ekipami. Končni rezultat je bil 58:37 za ekipo FVZ, h kateri je priskočilo na pomoč nekaj igralcev FPP.

Vsi udeleženci lige so se na koncu strinjali, da je poglavitno sodelovanje in veselili so možnosti, da lahko odigrajo tekme na višjem nivoju, kakor na rekreaciji.

Tudi organizatorji, Univerzitetna športna zveza Primorske, smo z zadovoljstvom spremljali tekme in angažiranost udeležencev. Naj se tako tudi nadaljuje.

Ekipa FAMNIT


Ekipa FM

Ekipa FPP