Splošno
sreda, 15. marec 2023

Prijave na Zlati boben so odprte

Zlati boben, mednarodni festival kreativnosti, vabi oglaševalce, agencije, medijske agencije in druge strokovnjake za tržno komuniciranje, da do 21. avgusta prijavijo svoja najboljša dela v enega najbolj priznanih mednarodnih tekmovanj kreativnosti. Nagrade bodo slavnostno podeljene 10. oktobra 2023 v Portorožu.

Tekmovanje

Prijave v tekmo bodo potekale vse do 21. avgusta 2023. Prijavitelji lahko prijavijo vsa dela, ki so bila objavljena, predvajana ali prvič izvedena med 16. avgustom 2022 in 21. avgustom 2023.

Festival je letos odprl prijave za Dansko, Norveško, Švedsko in Švico, k tekmi pa je dodal tudi povsem nov tekmovalni steber kreativna medijska odličnost, ki je namenjen kreativnim delom z izjemno medijsko strategijo, ciljem in izvedbo. Z njim festival uvaja tudi novo nagrado za najboljšo medijsko agencijo leta

Na novo je tekmovanju dodana tudi sekcija “Game Changer”, namenjena kampanjam, ki izzivajo tradicionalne načine oglaševanja. To je tudi edina sekcija, ki je odprta za dela iz celega sveta.

Prijavitelji lahko svoja dela prijavijo v šest različnih sekcij: enokanalne komunikacije, večkanalne komunikacije, obrtna odličnost, kreativna medijska odličnost, kreativna poslovna odličnost in posebno sekcijo vseh žirij.

Festival Zlati boben je vključen na lestvico WARC Creative Rankings, ki sledi rezultatom festivalov kreativnosti po vsem svetu in deluje kot merilo za ustvarjalno odličnost.

Več o tekmovanju Zlati boben preberite tukaj.

Tekmovanje za mlade bobnarje

Mladi kreativci do 30. leta starosti imajo ponovno priložnost preizkusiti in pokazati svoje sposobnosti na tekmovanju za mlade bobnarje, ki vsako leto poteka v sklopu festivala Zlati boben v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo

Letošnji natečaj z naslovom "Zmenek z mojstrovino" išče najboljšo idejo za plakat. Zmagovalec bo prejel denarno nagrado v višini 1.000 EUR in brezplačno vstopnico za udeležbo na festivalu Zlati boben.

Petčlansko žirijo tekmovanja mladih bobnarjev vodi Mykola Kovalenkoustanovitelj in direktor oblikovanja, Mykola Kovalenko Studio, Ukrajina/Slovaška.

Več informacij o tekmovanju za mlade bobnarje je na voljo tukaj.

Podaljšanje mednarodno partnerstva z Little Black Book in AdForumom

Zlati boben je podaljšal partnerstvo z Little Black Book – to pomeni, da bodo vsa dela nagrajena z velikimi nagradami neposredno in brezplačno vključena v tekmovanje za nagrade The Immortal Awards, prijavitelji pa bodo prejeli tudi brezplačno članstvo pri Little Black Book.

Zlati boben je ponovno vključen tudi v poročilo AdForum Business Creative Report, edinstveno lestvico najbolj nagrajenih kampanj na svetu po industrijskih panogah. 

Žirija

Dela prijavljena v tekmo Zlatega bobna bo ocenjevalo 66 članov žirije iz regije in širše okolice, 50 % žirije pa sestavljajo ženske.

Predsedniki žirij so: 

  • Pancho Cassis, partner in globalni kreativni direktor, DAVID, ZDA/Španija – žirija za enokanalne komunikacije
  • Aaron Starkman, globalni glavni kreativni direktor, Rethink, Kanada – žirija zavečkanalne komunikacije
  • Ashwini Deshpande, soustanoviteljica in direktorica, Elephant Design, Indija – žirija zaobrtno odličnost
  • Barbara Evans, solastnica in direktorica, Mediaplus Group, Nemčija – žirija zakreativnomedijsko odličnost in 
  • Daniela Iebba, direktorica komunikacij, globalna blagovna znamka Heineken®, Nizozemska - žirija zakreativnoposlovno odličnost

V žirijah je kar pet slovenskih predstavnikov:

  • Luka Bajs, izvršni kreativni direktor, SHIFT – žirija zaenokanalne komunikacije,
  • Goran Radinović, kreativni direktor, umetniški direktor in ustanovitelj, Aritmija – žirija zaobrtno odličnost,
  • Melanja Korošec, direktorica globalne blagovne znamke, Elan – žirija zakreativno poslovno odličnost,
  • Katja Nared, projektna vodja vsebinskega marketinga, Slovenska turistična organizacija – žirija zatekmovanje za mlade bobnarje in
  • Tina Sračnjek, projektna vodja, trženje digitalnih vsebin, Slovenska turistična organizacija – žirija za tekmovanje za mlade bobnarje.

Vse žirije Zlatega bobna najdete tukaj.

Prijava del in osebna udeležba

Za člane SOZ – Slovenske oglaševalske zbornice velja posebna cena za osebno udeležbo na festivalu in sicer samo 110 EUR ter količinski popust 3+2.

Cenik za osebno udeležbo: tukaj

Cene za prijavo del: tukaj

Prijavitelji lahko izkoristijo kar dve zgodnji prijavi. Festival uvaja prenovljeno posebno ponudbo za prijavitelje, ki prijavijo v tekmo večje število del. Za vsakih 10 prijavljenih del prejme prijavitelj eno brezplačno karto za osebno udeležbo na festivalu Zlati boben (9. – 10. oktober 2023, Portorož).

Ključne informacije o tekmovanju:

Rok za oddajo del: 21. avgust 2023 

Rok za oddajo del v tekmovanje mladih bobnarjev: 12. september 2023 

Rok za zgodnjo prijavnino za dela: 21. april 2023

Slavnostna podelitev nagrad: 10. oktober 2023

Media Materiali

Prenesite materiale tukaj.

Dodatne informacije

Sara Hodžič
E: press@goldendrum.com
M: + 386 1 439 60 50

Družbena omrežja:

O tekmovanju Zlati boben

Festival Zlati boben se je rodil leta 1993 s preprosto idejo, da bi združil ustvarjalce iz različnih, takrat pogosto opredeljenih “novih evropskih držav”. Festival je želel navdihovati in spodbujati ustvarjalno razmišljanje in delovanje za pozitivne spremembe na različne načine ter jih osvetliti s svojim tekmovalnim in kongresnim programom. Festival Zlati boben je bil izbran kot eden od sedmih regionalnih nagradnih festivalov, vključenih na lestvici WARC in v AdForum Business Creative Report, edinstveno lestvico najbolj nagrajenih kampanj na svetu po industrijskih sektorjih.

Festival Zlati bobem se bo letos odvijal 9. in 10. oktobra v Grand hotelu Bernardin v Portorožu.

www.goldendrum.com