Šport
sreda, 26. september 2018

Predstavitev EUC Koper 2019 na EUSA konvenciji v Kranjski gori

EUSA Univerzitetna evropska prvenstva 2019

Zadnji konec tedna je v Kranjski gori potekala konvencija Evropske univerzitetne športne zveze EUSA, ki so se je udeležili tudi predstavniki Univerzitetne športne zveze Primorske. Konvencija je bila namenjena gostiteljem evropskih univerzitetnih prvenstev (EUC) v letu 2019. 

Poleg predstavnikov gostiteljev EUC so se dogodka udeležili tehnični delegati in člani medicinske komisije. Posebej pomembna je bila tudi prisotnost organizatorjev evropskih univerzitetnih prvenstev v zadnjih letih, saj so njihove izkušnje več kot dobrodošle.  Tudi z njihovo pomočjo so bili predstavljeni primeri dobrih praks iz preteklosti. Prihodnje leto bo namreč na vrsti kar 23 Evropskih univerzitetnih prvenstev, oziroma bodo EUC izpeljana v 23 športih. 

Konvencija se je začela s seminarjem za člane tehničnih in medicinskih komisij, govora pa je bilo tudi o različnih vidikih organizacije EUC – splošni predstavitvi, pravilih in tehničnih zahtevah, prostovoljcih, sistemih registracije in akreditacije ter zdravstveno-medicinskih zahtev. 

Konvencije sta se v imenu UŠZP udeležila Seit Demiri in Patrik Peroša v vlogah predsednika Izvršnega in Organizacijskega odbora EUC Koper 2019. Na konvenciji sta uspešno predstavila dosedanje delo in načrte za prihodnje mesece, vse do starta EUC v vaterpolu in odbojki na mivki (julija 2019). 

Opravljen je bil tudi sestanek s tehničnim delegatom za prvenstvo v odbojki na mivki Adrianom Paço. Tehničnega delegata so ob tej priložnosti povabili na inšpekcijski obisk, ki bo že v novembru. Sledil je še sestanek tudi s športnim menedžerjem EUSA Besimom Aliti, ki je obljubil vso podporo EUSA pisarne pri organizaciji dogodkov v Kopru. 

Poleg tega so prisotni počastili Mednarodni dan univerzitetnega športa (IDUS), Evropski teden mobilnosti in Evropski teden športa, v neformalnem delu pa so promovirali kampanjo #beActive skozi športno druženje.