Šport
ponedeljek, 12. november 2018

Potrjen termin svetovnega prvenstva v Kopru

Svetovno univerzitetno prvenstvo v floorballu 2020.

Kot je znano, bo Koper v bližnji prihodnosti gostil tri večje mednarodne športne prireditve s študentskim predznakom – kar dve Evropski univerzitetni prvenstvi v letu 2019 in Svetovno univerzitetno prvenstvo v floorballu leta 2020.  

Prihodnje leto bo med 21. in 26. julijem v Žusterni potekalo Evropsko univerzitetno prvenstvo v vaterpolu, ki bo sploh prvo tovrstno tekmovanje študentov v tej športni panogi. Istočasno bo le kakih 500 metrov od olimpijskega bazena na novih prizoriščih ob izlivu reke Badaševice na sporedu tudi Evropsko univerzitetno prvenstvo v odbojki na mivki.

Leta 2020 pa se v Kopru obeta še vrhunec študentskega športnega dogajanja - Svetovno  univerzitetno prvenstvo v floorballu. Dogodek bosta gostili Arena Bonifika in Dvorana OŠ Koper. Te dni je vodstvo Mednarodne univerzitetne športne zveze FISU poslalo obvestilo, s katerim je potrdilo, da bo WUC Floorball Koper 2020 na sporedu med 4. in 6. avgustom. Prav floorballu že od začetka tekočega študijskega leta posvečamo večjo pozornost – tako s promocijo, kot z urejeno rekreacijo in tudi prek nedavnega obiska predsednika Floorball zveze Slovenije Boruta Mavsarja. 

Sicer bo vse tri mednarodne univerzitetne športne prireditve v naslednjih dveh letih izpeljala Univerzitetna športa zveza Primorske, s podporo Univerze na Primorskem, Mestne Občine Koper, Slovenske univerzitetne športne zveze SUSA, Evropske univerzitetne športne zveze EUSA, Študentske organizacije Univerze na Primorskem ter slovenskih panožnih športnih zvez v vaterpolu, odbojki na mivki in floorbalu.