Šport
ponedeljek, 07. maj 2018

Paket vstopnic Sixt Primorska : Krka

Brezplačne vstopnice za tekmo v sredo, 9.5.2018!

Pred moštvom Sixta Primorske je začetek zgodovinskega polfinalnega niza Lige Nova KBM, prvega v zgodovini kluba. Primorski »tigri« se bodo za vstop v finale pomerili z novomeško Krko, prva tekma polfinalnega niza pa bo v sredo ob 20.15 v Areni Bonifika.

Zgodovinsko sezono 2017/18, v kateri so osvojili naslov pokalnega zmagovalca in zaigrali v velikem finalu Lige ABA 2, bodo primorski košarkarji nadaljevali v končnici Lige Nova KBM. Prvič v zgodovini bomo tako lahko košarkarje Sixta Primorske spremljali v polfinalu državnega prvenstva, »tigri« pa se bodo v boju za mesto v velikem finalu udarili s sedemkratnimi državnimi prvaki, košarkarji novomeške Krke.

V tej sezoni sta se ekipi med seboj pomerili že sedemkrat, med drugim tudi v finalu Druge divizije Lige ABA v srbskem mestu Čačak, kjer so bili takrat uspešnejši Novomeščani.

Vsekakor je želja po poravnanju računov za poraz v finalu Lige ABA 2 še vedno velika v primorskih košarkarjih, ob velikem številu medsebojnih obračunov v tej sezoni pa se je med ekipama razvilo pravo malo rivalstvo, ki ga bosta nadaljevali v polfinalu Lige Nova KBM.

Prva tekma polfinalnega niza bo v sredo, 9. maja, ob 20.15, v Areni Bonifika. Polfinale se nato seli v Novo mesto, kjer se bosta ekipi pomerili v soboto, 12. maja, ura pa zaenkrat še ni znana. Morebitna tretja tekma bo v ponedeljek, 14. maja, ob 20.15, v Areni Bonifika. Košarkarji Sixta Primorske v polfinale »startajo« iz drugega mesta po Ligi Nova KBM za prvaka, Novomeščani pa iz tretjega, tako da bodo imeli »tigri« v polfinalu prednost domačega igrišča.

Vstopnice za ogled tekme so že v prodaji, v sodelovanju s ŠOUP pa je za študente UP in FPP na voljo omejeno število brezplačnih vstopnic.

Prijave za ogled tekme na ŠOUP zbiramo do 15. ure v torek, 8. maja na spletnem prijavnem obrazcu. Vstopnice bodo na voljo na dan tekme na blagajni Arene Bonifika. S seboj prinesite osebno in študentsko izkaznico ali potrdilo o vpisu.

#dejmotigri