Šport
četrtek, 24. marec 2022

Odločilni podaljšek

Turnirji v košarki 3x3

V sredo, 23.3.2022 je v telovadnici Gimnazije, elektro in pomorske šole Piran (GEPŠ) potekal študentski turnir v košarki 3x3. Sodelovalo je več že zananih ekip, a vseeno so nekateri šele prvič pornastopili na tovrstnem tekmovanju. Vsakič smo zelo veseli, da je na sporedu turnir 3x3, saj so tekme vedno zelo zanimive in dinamične, še posebej finalni dvoboji. Tudi tokrat nismo ostali razočarani.

Po skupinskemu delu turnirja, je sledila tekma za 3. in 1 mesto.

Za 3. mesto sta se borili ekipi Balkan brothers (Bogdan Š., Igor Đ., Konstantinos F.) in Grobari (Darko N., Jernej J. R., Đorđe S., Luka P.). Tekma je bila zelo napeta in nobena ekipa ni popuščala. Na koncu so Balkan brothers z uspešnimi zadetki ustvarili razliko in zmagali tekmo z 18:15.

V finalu sta igrali ekipi MC (Leon A., Devin K., Nejc L.), ki se je že več krat potegovala za odličja in FVZ (Irenej V., Rek R., Emanuel J.), ki pa je prvič dobila priložnost za zmago na turnirju. Ekipi sta bili podobno uspešni pri metih na koš in ob poteku časa sta ekipi zbrali enako število točk 11:11. Sledil je podaljšek. Prvi ki ustvari razliko dveh točk, je zmagovalec. MC so si prvo točko zagotovili s hitrim prodorom pod koš. Sledila je minuta napetosti, ki pa se je zaključila z uspešnim metom za 2 točki.



Vsem ekipam in sodnikom smo privoščili bučen aplavz. In že komaj čakamo na naslednjo priložnost.

Končni vrstni red:
Mesto : MC
Mesto: FVZ
Mesto: Balkan brothers
Mesto: Grobari