Sociala
četrtek, 20. december 2018

Obdarovali smo otroke študentskih družin

PreProstoVoljni!

Resor za socialno in študentsko problematiko ter skupina PreProstoVoljni so pripravili tradicionalno božično - novoletno obdarovanje študentskih družin.
Obdarovanje je potekalo v sredo, 19. decembra 2018, ob 17. uri v prostorih Študentskega centra Univerze na Primorskem.
Otroci so se pred glavnim dogajanjem udeležili likovnih delavnic, katerim je sledila izvedba predstave »Zum zum zabava«, ki so jo pripravili študentje Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem.  Po predstavi je nastopil prihod težko pričakovanega Božička, ki je razveselil otroke,  študentje pa so ob koncu poskrbeli tudi za sladko pogostitev.

Vsako leto mladi prostovoljci preko projekta PreProstoVoljni, ki združuje različne aktivnosti s področja prostovoljnih dejavnosti, v prazničnem decembrskem času razveselijo otroke te svojevrstne študentske skupine. Slednja se poleg študija sooča tudi z vlogo starševstva in dodatnimi finančnimi obremenitvami, zato s projektom širimo dobrodelnost v želji, da vsaj delno olajšamo praznične dni študentskih družin.  

Projekt PreProstoVoljni je podprla Luka Koper, d.d. v okviru SKLADA ŽIVETI S PRISTANIŠČEM in Mestna občina Koper.
Posebna zahvala tudi vsem donatorjem, ki so prispevali k izvedbi: Kemiplas d.o.o., trgovina Pikapolonica in Tehnična založba Slovenije.