Šport
sreda, 12. september 2018

Občina Koper napovedala izgradnjo skate parka

V Kopru naj bi zrasel prihodnje leto.

Mestna občina Koper v prihodnjem letu načrtuje novost, in sicer največji in najsodobnejši skejt park v Sloveniji. V Kopru naj bi zrasel prihodnje leto. 

Koprski župan je na predstavitvi idejnega načrta dejal, da pri nastajanju projekta sodelujejo vsi bodoči uporabniki parka, saj bo ta le na ta način resnično služil svojemu namenu. 

Skejterji so bili na predstavitvi nad idejnim projektom navdušeni ter povabljeni, da se s predlogi, zamislimi in željami obrnejo na projektanta koprskega urbanega parka in skupaj z njim sooblikujejo najboljšo možno varianto.

Kot so povedali v Žusterni prisotni obalni skejterji, je 'projekt zastavljen fenomenalno' in upajo, da bo realiziran v najkrajšem času, tako da bodo končno dobili objekt, kot si ga zaslužijo.

Skejt park naj bi zgradili na 1600 kvadratnih metrih površine. Sprav predvideno območje ob Semedelski promenadi so zamenjali za bistveno večjo lokacijo v neposredni bližini nadvoza Semedela, ki povezuje Športno-rekreacijski center Bonifika in Semedelo.

Idejno zasnovo so pripravili v novogoriškem arhitekturnemu biroju Projekt, ki je projektiral tudi novogoriški skejt park – trenutno enega največjih pri nas – in skejt park v hrvaškem Pulju. Koprski skejt park naj bi bil zgrajen po najvišjih mednarodnih standardih in primeren za tekmovanja najvišjega ranga.

Koprska občina bo po navedbah župana Borisa Popoviča naložbo predvidela v proračunu za prihodnje leto, z gradnjo pa računajo pričeti v prvih mesecih leta 2019.