Šport
torek, 28. maj 2019

Mednarodni košarkarski turnir ISBC v Moskvi - 1 dan.

Naši košarkaši srečno prispeli!

Košarkarska ekipa UP je včeraj, v deževnem vremenu, odšla na pot v Rusko prestolnico. Čeprav nas je, do letališča spremljal dež, se je kasneje, med letom vreme izboljšalo, tako da nas je ob prihodu na letališče Šeremetjevo pričakalo sonce. Česar smo se razveselili, saj je bila prtljaga (ki je zamujala 45min) popolnoma mokra. 


Sprejem na letališču je bil vsekakor zanimiv, a se je kasneje zapletlo. Ker v hotel nismo potovali sami, smo morali debelo uro čakati še ekipo iz Izraela. Tako smo v hotel prispeli ob 20. uri, kar nam je pustilo dovolj časa le za namestitev prtljage v sobe in odhod na večerjo. Tudi ta je bila kratkotrajna, saj nas je ob 21.00, že čakal trening v dvorani. Medtem, se je na tehničnem sestanku, preverjala istovetnost ekip, ter razpored turnirja. To pot o nasprotnikih še ne moremo povedati nič določenega, saj vseh ekip še nismo spoznali, vseeno pa lahko povemo, da je favoritov kar nekaj. Dve Ruski ekipi, Srbska in Ukrajinska, ter Avstralija in Bosna, so ekipe, ki jih uradna stran napoveduje, kot morebitne zmagovalce. Seveda nas ne omenja še nihče, a se lahko že jutri, po naši prvi tekmi, vse zelo hitro spremeni. 

Upamo le, da bomo vse poškodbe, do jutrišnjega prvega srečanja, s tretjo (študentsko) Rusko ekipo, uspešno sanirali. Pozdrave domov in gremo na polno UP!