Splošno
ponedeljek, 20. november 2017

Košarkarji prvič ogreli parket

Univerzitetna košarkarska liga Univerze na Primorskem

V ponedeljek, 20. novembra 2017, so se v dvorani Srednje tehniške šole Koper odigrale prve tekme Univerzitetne košarkarske lige. Prijavljene so 4 ekipe iz štirih fakultet, članic Univerze na Primorskem , ki se bodo med seboj pomerile za naslov univerzitetnega prvaka.


FVZ - FTŠ 20 : 0

Na prvi tekmi večera bi se med seboj morali pomeriti ekipi Fakultete za vede o zdravju (FVZ) in Fakultete za turistične vede - Turistica (FTŠ). Tekma je zaradi nepopolne ekipe FTŠ žal bila v skladu s pravilnikom odpovedana in zmaga je brez boja romala v roke ekipe FVZ, ki si ji tako zaslužila prvi točki.

FM - FAMNIT 44 : 67

Na drugi tekmi večera sta se med seboj pomerili ekipi Fakultete za management (FM) in Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT). Ekipi sta tekmo začeli silovito in z visokim, intenzivnim ritmom. Z dvema ukradenima žogama je Teo Klepač hitro povedel ekipo FAMNIT do vodstva z rezultatom 4:8. Od te točke dalje je ekipa FAMNIT ves čas nadzorovala igro in  vztrajno zadeval koše ter večala razliko, ki je po šestih minutah narasla že na 11:17. Pred itekom časa je ekipi FM uspelo rezultat znižati na končni rezultat prve četrtine, ki je znašal 13:17 v korist ekipe FAMNIT.

Druga četrtina se je zopet začela v hitrem ritmu in s številnimi koši na obeh straneh. Po štirih minutah je bil rezultat 20:24 v korist ekipe FAMNIT. Z nekaj napakami in izgubljenimi žogami so igralci FM izgubili priključek in minuto do konca zaostajali za dvanajst točk, pri rezultatu 20:32. Do konca polčasa je uspelo ekipi FAMNIT zadeti še koš za tri točke in postaviti končni rezultat 20:35.

Tretjo četrtino so oboji začeli veliko mirneje a kljub semu košov ni manjkalo ne na eni ne na drugi strani. Ekipa FAMNIT je še naprej udarno korakala proti zmagi in tri minute do konca tretje četrtine vodila z rezultatom 28:48. 

V zadnji četrtini so igralci FM vidno popustili a tekmo ne glede na vse pravično pripeljali do konca. S številnimi atraktivnimi vložki in zanimivimi ter skorajda neverjetnimi akcijami se je tekma končala z rezultatom 44:67. Po tekmi je kapetan ekipe FM, Boštjan Lazar strnil misli in povedal:" Videti je, da nismo še uigrani in upamo da bo naslednja tekma veliko boljša z naše strani. Dejansko smo se prvič videli in igrali skupaj, tako, da nas zagotovo čaka še nekaj dela a že naslednjič bomo dali vse od sebe, da premagamo nasprotnika."

Igralec tekme ekipe FAMNITA, Tilen Sabadin pa na nasprotni strani veliko boljše volje pove:"Lepa ekipna zmaga. Prva v letošnjem letu in upam, da tudi ne zadnja. Smo številčna ekipa, ki lahko z veliko menjavami vrši visok ritem igre. Veselimo se že naslednje tekme in upam da tudi nove zmage."

Tako se je zaključil prvi krog z zmagami ekip Fakultete za vede o zdravju in Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, ki so osvojile svoje prve točke. Košarkarska liga se na parket vrača ponovno 11. decembra 2017, ko se bodo med seboj pomerili:

  • 20.15  FAMNIT : FVZ
  • 21.10  FM : FTŠ