Šport
četrtek, 22. november 2018

Košarkarji napolnili izolsko športno dvorano

Turnir 3x3 Univerze na Primorskem.

V torek, 20. novembra, je v večernih urah na OŠ Dante Alighieri Izola Univerzitetna športna zveza Primorske organizirala svoj 2. turnir v košarki 3x3. V boj za medalje se je podalo 7 ekip, razporejenih v dve skupini. 

Finalista prejšnjega turnirja, ekipi Koper 3x3 in 3x3 Piran 2, sta bili nosilki skupin. Videli smo nekaj novih obrazov in že stare uveljavljene igralce. V dvorani, ki je bila nabito polna, tako s tekmovalci kot z občinstvom, so se odvijali napeti dvoboji, vse do zadnjega zvoka sirene, nekatera srečanja so se zaključevala celo v podaljških. Razpored tekem je nakazoval, da se bosta nosilki zlahka uvrstili v nadaljevanje in ponovno odločali o zmagovalcu. A to pot ni bilo tako. Ekipa Koper 3x3 je imela težave že v skupinskem delu, kjer je v zadnjih sekundah izgubila srečanje proti novoustanovljeni ekipi Istre ( Hubelič, N. Boroja, L. Boroja, Bukovšek). Ta je z veliko mero borbenosti in tekmovalnim nabojem, zmešala štrene favorizirani ekipi. To je bil dokaz, da ekipa Koper 3x3, tokrat ni najbolje pripravljena, kar se je v nadaljevanju tudi pokazalo. Na drugi strani, je ekipa 3x3 Piran 2, nanizala same zmage in tako v miru pričakovala izločilne boje.

V prvem polfinalu sta se med seboj udarili ekipi 3x3 Piran 2 in T3XM. Tekma ni bila posebej napeta, saj je piranska zasedba takoj prevzela pobudo in zlahka opravila s tekmeci, zato pa je bil drugi polfinale toliko bolj zanimiv. Čeprav je bila ekipa Koper 3x3 favorit, se je ekipa Štajerci, z neverjetnim Martinom Kosinom na čelu, brez strahu podala v dvoboj in iskala presenečenje.

Po 10 minutah igre je bil rezultat izenačen, tako da je tudi v tem primeru odločal podaljšek. Prvi napad je pripadel Štajercem, a je Simon Tratnik z bližine zgrešil, kar je ekipa Kopra 3x3 znala izkoristiti in je preko Alena Katonarja zadela za vodstvo. A to ni bilo dovolj, saj je v naslednjem napadu Martin Kosin z metom z razdalje dosegel dve točki, zapečatil usodo Koprčanov in popeljal svojo ekipo v finale. Slednji so, po zmagi nad T3XM, zasedli 3.mesto.

Finale, v katerem sta nastopili ekipi Štajerci in 3x3 Piran 2, je bil izredno zanimiv, saj je postregel s hitro in dopadljivo košarko. Začetek je pripadel ekipi Štajerci, saj je bila Piranska zasedba, zaradi pomembnosti srečanja, še nekoliko živčna. Po začetnem vodstvu Štajercev, se je ekipa 3x3 Piran 2 zbrala, nanizala nekaj odličnih metov z razdalje (Klepač, Miličević, Petrič) in naredila pomembno razliko, ki je Štajerci, tudi z meti z razdalje, niso mogli več nadoknaditi. Končni izid 21-18 za ekipo 3x3 Piran 2.


S turnirjem so zagotovo najbolj zadovoljni v ekipi 3x3 Piran 2, saj so z osvojitvijo turnirja na skupni lestvici prehiteli direktne izzivalce za nastop na mednarodnem turnirju v Izraelu prihodnje leto, ekipo Koper 3x3. Najprijetnejše presenečenje pa je podatek, da se ekipa Štajercev z osvojenim 2. mestom vztrajno in samozavestno vzpenja proti vrhu.


Vabljeni vsi na naslednji, odločilni turnir, ki bo 20. decembra 2018 v Portorožu.


Preverite izjave tekmovalcev na instagramu @zvezauszp.

REZULTATI:

A skupina

Piran 3x3   - Štajerci                           15-8

Štajerci      - To smo mi                      17-6

To smo mi  - Piran 3x3                        12-21


B skupina

Umatr - ISTRA                                    11-16

T3XM - Koper 3x3                              13-21

ISTRA - T3XM                                    18-20 (18-18) po podaljšku

Koper 3x3 - Umatr                          21-17                              

T3XM- Umatr                                 21-10

Koper 3x3 - ISTRA                         19-20


Za razvrstitev od 5-7  

ISTRA- To smo mi                          19-10

To smo mi - Umatr                            9-8

Umatr - ISTRA                               12-14


POLFINALE:

T3XM - Piran 3x3                           21-9

Koper 3x3 - Štajerci                        18-19 (17-17) po podaljšku

Za tretje mesto:    Koper 3x3 - T3XM    21-20


FINALE:              PIRAN 3x3 - ŠTAJERCI      21-18


Končni vrstni  red:

  1. 3x3 Piran 2  (Klepač, Miličević, Petrič)
  2. Štajerci         ( Habulin, Kosin, Lazar, Tratnik)
  3. Koper 3x3    ( Radanović, Katonar, Volk)
  4. T3XM          ( Dolgan, Širovnik, Mehora, Šuštaršič)
  5. ISTRA         ( L.Boroja, N. Boroja, Bukovšek, Hubelič)
  6. To smo mi    ( Adnan, Robert, Martin, Sebastjan)
  7. Umatr         ( Habjan, Mihelič, Slatinek, Kristan)


Pripravil: Andor Farkaš, UŠZP