Šport
petek, 30. november 2018

Koprčani so po dolgem času spet potopili Triglav

VD Koper Primorska : AVK Triglav Kranj

Ekipa VD Koper Primorska je na novem mestnem bazenu na Bonifiki v prvem dvoboju polfinala tekmovanja za slovenski pokal nadigrala ekipo kranjskega Triglava in jo premagala kar z 12:5 (4:2, 4:1, 2:1, 2:1).

Koprčani so sicer podobno kot na zadnji tekmi jadranske lige proti Zadru zelo slabo začeli srečanje, tako da so Kranjčani na hitro povedli z 2:0. Potem pa so domačini zaigrali na polno, pokazali svojo dejansko kvaliteto in začeli pridno polniti mrežo gostov. Do konca prve četrtine so zabili štiri gole zapored, v druge četrtini pa so jih dodali še štiri, medtem ko so v tem času prejeli le en zadetek. Ob polčasu je bil rezultat 8:3 in dvoboj je bil tako odločen že na polovici tekme, kar priča o popolni koprski premoči. V zadnjih dveh četrtinah so nato Primorci le še povišali prednost pred povratno tekmo polfinala pokala, ki bo 8. decembra v Kranju. 

»Zelo sem vesel, da smo gladko zmagali in da smo igrali dokaj dobro. Imamo še nekaj težav ob začetkih tekem, saj naš pristop še ni tisti pravi. Potrebujemo nekaj časa, da nam steče. Zaradi vseh novosti smo tudi malce pod pritiskom, mogoče malce tudi utrujeni, saj že nekaj časa igramo v ritmu sreda-sobota. Sicer sem se sam kar dobro ujel z ekipo in tudi privajanje na nov bazen mi ne povzroča težav, saj sem bil v Trstu navajen igrati v bazenu Bianchi, ki je podobne velikosti kot ta naš nov objekt na Bonifiki,« je povedal Tržačan v koprskih vrstah Lorenzo Zadeu, katerega družina je po poreklu prav iz Kopra.

Koprski vaterpolisti sicer ta konec tedna odhajajo na najbolj oddaljeno Jadranske lige v Niš. Tam jih v 7.krogu A2 TRVL čaka izjemno kakovosten nasprotnik. Ambiciozna domača ekipa Naisa je namreč doslej petkrat zmagala in doživela le en poraz, tako da si z Budvo ter Solarisom deli prvo mesto lestvice.