Šport
petek, 11. maj 2018

I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria

UP in UŠZP bosta sodelovala pri izpeljavi triatlonske preizkušnje.

Sodelovanje pri izpeljavi športne prireditve svetovno znane blagovne znamke »Ironman« bodo rektor Univerze na Primorskem prof. dr. Dragan Marušič, generalni sekretar Univerzitetne športne zveze Primorske Patrik Peroša in direktor tekmovanja I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria Jurica Barać formalno potrdili v sredo, 16. maja 2018.

Po podpisu pogodbe bo ob 9.30 v sejni sobi Študentskega centra Univerze na Primorskem na Čevljarski ulici 27 v Kopru sledila še novinarska konferenca, na kateri bo podrobneje predstavljeno sklenjeno sodelovanje.

Triatlon I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria bo sicer letos prvič izveden na slovenskih tleh, potekal pa bo 23. septembra. Slovenska preizkušnja je le ena od 26 Ironmanov 70.3, ki se bodo v letošnjem letu zvrstili v evropskih državah in je obenem del širše svetovne mreže triatlonov Ironman. Da je ta blagovna znamka triatlonov prepoznavna po vsem svetu ter zato pomembna za promocijo Slovenije in Kopra, pričata tudi lani izkazani podpori projektu s strani Slovenske turistične organizacije (I FEEL SLOVENIA), Mestne občine Koper in ostalih občin Slovenske Istre.