Šport
torek, 05. marec 2019

FVZ stopnjuje formo pred končnico

Univerzitetna košarkarska liga M servis.

Včeraj, dne 4.3.2019, je bil odigran zadnji krog UKL M servis, na katerem pa smo bili žal priča le tekmi med ekipama Fakultete za Turistične študije UP Turistica (FTŠ) in Fakulteto za Vede o zdravju (FVZ), saj je bil dvoboj med ekipama Fakultete za management (FM) in Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) odpovedan in registriran z rezultatom 20 : 0 za FAMNIT.

Dvoboj, ki smo ga spremljali sinoči, je bil odločen še pred začetkom srečanja, saj je bila tokrat ekipaFVZv popolni postavi, ekipaFTŠpa je glede na odsotnost nekaterih igralcev, ki so s Fakulteto na ekskurziji, popolnila peterko šele ob prvem sodnikovem žvižgu.

Tako smo spremljali neenakopraven boj dveh nasprotnikov, v katerem je FTŠ poskušala čim dlje držati stik z razpoloženo, predvsem pa zelo uigrano ekipo FVZ.  Ta je že na začetku prevzela pobudo in povedla s 7-0, a je ekipi FTŠ, še pred koncem četrtine uspelo zaostanek znižati na vsega dve točki. Po 1.četrtini, je bil izid 16-14 za FVZ.

V 2. četrtini pa je ekipa FVZ premešala peterko, ter s hitro igro, skokom in neustavljivimi meti z razdalje, popolnoma uničila že tako utrujene igralce FTŠ. Pri FVZ je ta večer prednjačil Nejc Habulin (ta je svojo ekipo vodil skozi celotno srečanje) in tako odlično zamenjal, še enega ostrostrelca iz njihovih vrst Martina Kosina, ki je v igro vstopal le občasno. Ob koncu četrtine je bila razlika že 16 točk v prid FVZ in tekma je bila s tem odločena. Rezultat ob polčasu 40-24 za FVZ.

3. četrtino so poskušali igralci FTŠ izkoristiti za znižanje zaostanka in ker jim je FVZ to dovolila, so četrtino celo dobili. To pa je bilo tudi vse, kar nam je lahko ekipa FTŠ ponudila, kajti v nadaljevanju, je bila na igrišču le še ekipa, ekipa FVZ, ki je vztrajno polnila koš nasprotnika in si privoščila miren zaključek tekme.

Zadnja četrtina je bila za FVZ samo lepotni popravek, na že dobljeno srečanje. Končni izid 

76-52. Visokih 26 točk razlike, v prid FVZ.

Izjave po tekmi:

Nejc Habulin FVZ: »Danes smo se vsi naigrali, vsi smo dali svoje koše, ekipi FTŠ je malo zmanjkalo energije, tako da se niso uspeli vračati v obrambo, zato je naša razlika tako visoka. Mi definitivno računamo na uvrstitev v finale in seveda na končno zmago, trenutna lestvica nas ne zanima. Menim, da smo najboljša ekipa in da lahko v finalu premagamo tudi tako opevano FPP!«

Luka Boroja FTŠ: »Danes je bila zelo čudna tekma, brez energije,….pozna se, da je ekipa FVZ fizično zelo pripravljena. Nadigrali so nas v vseh pogledih in ko jim je še stekel met z razdalje, je bilo za nas konec veselja. Nas je bilo samo pet, tako da smo uspeli zdržati le en polčas, bo zato drugič boljše. Čestitke zmagovalcem za odlično predstavo.«

FVZ : FTŠ         76 : 52  (16-14, 24-10, 13-15, 24-13);

FVZ: Nejc Habulin, Klemen Čretnik, Martin Kosin, Erik Križanac, Nik Vuksanovič, Dimitri Bocciai, Anže Bukovšek;

FTŠ: Luka Boroja, Niki Boroja, Lan Pajmon Rak, David Forjan, Peter Šavron;