Šport
torek, 26. februar 2019

Famnit prvič na kolenih

Univerzitetna futsal liga M servis.

Po enomesečnem premoru, se je v ponedeljek, 25.2.2019 odigral 4. krog Univerzitetne Futsal Lige, UFL M Servis. Pričakovali smo dve zanimivi tekmi, dva močna derbija, in veliko dobrega futsala v dvorani.

Žal je bila tekma med ekipama Fakultete za Vede o Zdravju (FVZ) in Fakultete za Pomorstvo in Promet (FPP), zaradi študijskih in ob študijskih obveznosti in posledično pomanjkanja igralcev v ekipi FVZ odpovedana, ter registrirana z rezultatom 5-0, v korist ekipe FPP, ki je sedaj ( s tekmo manj), sama na vrhu lestvice. V zadnjem krogu, pa jo čaka vneto pričakovan derbi, v dvoboju z ekipo Famnit-a!

Tako so imeli igralci Pedagoške Fakultete (PEF) in Fakultete za Matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT), dovolj časa, da so se dodobra ogreli. Ekipa Famnit-a, je bila tokrat malo številčna in oslabljena. Tako je ob vratarju Nikiju Boroji,v prvo četvorko uvrstila Adema Zybo, Borisa Turudijo, Emraha Tatarevića in Aleksandra Avdalovića, na mestu za rezerve pa pustila Klemna Franjčiča in Gregorja Grbca. Nasprotnik, ekipa PEF, je nastopila s svojo preverjeno ekipo Davor Pejakić (vratar),Rene Knedl, Žan Bratina, Žan Kaplan in Jure Pajnkihar. Na klopi sta sedela Aleks Petrovčič in Matic Krapež.

                                                                             

Ekipi sta v  dvoboj vstopili previdno, brez prevelikega tveganja, tako kot ekipe vstopajo v derbije, ki so navadno polni emotivnega naboja in želje po zmagi. Tako smo v prvih petih minutah, spremljali dokaj živčno predstavo obeh ekip, kjer nobena ni želela prevzeti pobude in je čakala le na nasprotnikovo napako. In kot se to neredko krat zgodi, je lahko ena napaka usodna. In ta se je pripetila Famnit-u, že v 5. minuti, ko je po nesrečni podaji Tatarevića, žogo prestregel Knedl, srečno dobil dvoboj z Avdalovićem in sam pritekel pred Borojo, ter ga suvereno matiral. 0-1 za PEF!. A preden so se igralci Famnit-a uspeli znebiti presenečenja, so bili kaznovani še enkrat. Že v naslednjem napadu je po hitro izdelani akciji, podajo Pajnkiharja na drugi vratnici za 0-2, v gol pospremil Petrovčič. Šele tedaj, se je tekma zares razživela in jo je bilo užitek spremljati. Ekipa Famnit-a, se je v jezi podala v lov na zadetek priključka. Z menjavami in borbenim pristopom je prevzela pobudo in nadigrala PEF. V teh trenutkih sta na igrišču prednjačila Zyba in Turudija, ki sta svoje soigralce nenehno zalagala z uporabnimi žogami,  in jim priigrala nekaj vrhunskih priložnosti za zadetek. Tako bi se lahko Grbec, Tatarević in Avdalović, z malo spretnosti in sreče, vpisali med strelce  a so bili žal premalo učinkoviti. Konec koncev, jim je v vratih PEF, stal nasproti, trenutno najboljši vratar prvenstva Davor Pejakić, ki je v najtežjih trenutkih svoje ekipe, ubranil tudi nemogoče. Ekipa Famnit-a je, ob popolnem napadu na nasprotnikov gol, pozabila na obrambo in dovolila nasprotniku, da je (ponovno) iz protinapada zadel, za še višje vodstvo. Na 0-3 je povišal Bratina v 12. minuti. Za ekipo Famnit-a ni bilo poti nazaj. Morala se je odpreti in igrati na vse ali nič.  Žal je takšna igra voda na mlin nasprotnika, kar sta dokazala Pajnkihar, ki je z močnim diagonalnim strelom, popeljal ekipo PEF v vodstvo s 0-4, ter Kaplan, ki je po podaji Krapeža iz obrata zadel za neverjetnih 0-5!  A polčasa še ni bilo konec. Kot da bi se ustrašila visokega vodstva, se je ekipa PEF povlekla v obrambo in nasprotniku dovolila, da z zadetkoma Zybe in Turudije zniža visoko prednost na znosnih 2-5.   

V drugem polčasu, je imela ekipa Famnit-a ves čas pobudo, ki pa, razen nekaj pol priložnosti, ni prinesla želenih rezultatov. Zadetek Turudije v 25. minuti, za znižanje rezultata na 3-5, je obetal boljše nadaljevanje, a je imela ekipa PEF svoj večer, predvsem pa bolj razpoložene igralce, ki so znali vnovčiti vsako, še tako majhno napako igralcev Famnit-a. V 28. minuti so Famnitovci napadali za priključek, a je nesporazum med soigralci, botroval protinapadu PEF, ki ga je uspešno zaključil Kaplan in popeljal svojo ekipo v vodstvo s 3-6. Sledili so jalovi in brezvoljni napadi Famnita. Izjema je bil Zyba, ki je bil zelo vroč in je večinoma zaključeval vse akcije svojega moštva, a je imel  žal premalo pomoči svojih nerazpoloženih soigralcev.  V zadnji minuti, ko je bil zmagovalec že znan, so igralci PEF vnovčili še eno od nocoj mnogih napak nasprotnika in z zadetkom Knedla tekmo zaključili z izidom 3-7 v njihovo korist.  

Rezultat:

FAMNIT : PEF   3 : 7  ( 2 : 5)

0-1 Knedl (5), 0-25 Petrovčič (6), 0-3 Bratina (12), 0-4 Pajnkihar (15), 0-5 Kaplan (17), 1-5 Zyba (15), 2-5 Turudija (20), 3-5 Turudija (25), 3-6 Kaplan (28), 3-7 Knedl (39); 

FAMNIT: (Niki Boroja, Alekandar Avdalović, Emrah Tatarević, Adem Zyba, Gregor Grbec, Klemen Franjčič, Boris Turudija)   

PEF: (Davor Pejakić, Matic Krapež, Žan Kaplan, Žan Bratina, Aleks Petrovčič, Rene Knedl, Jure Pajnkihar)


Izjave:

Gregor Grbec (Famnit): "Ekipa PEFje bila boljša. Očitno je, da so uigrani in odlično pripravljeni, njihov vratar je bil izjemen, sami pa nismo imeli sreče in temu primeren je tudi rezultat. Manjkalo nam je nekaj standardnih igralcev, kar se nam je v igri poznalo.V naslednjem krogu nas čaka še ena težka tekma, derbi z ekipoFPP, ki se ( prav tako) bori za naslov prvaka."

Rene Knedl (PEF) (strelec dveh zadetkov): "Igra nasprotnika je bila zelo dinamična. Imeli so nesrečo pred našim golom. Mi smo bili v obrambi zelo dobro postavljeni, naš vratar je bil izjemen. Hitri zadetek nam je omogočil, da ekipo Famnit-a popolnoma nevtraliziramo. V igri z vratarjem niso bili učinkoviti, tako da smo jim zlahka parirali. Posebej izpostavljal ne bi nikogar, igrali smo zelo dobro in moštveni duh je pripomogel k zmagi."

Davor Pejakić (PEF) (igralec tekme): "Nasprotnik je bil zelo dober, a je naša ekipna borba prinesla tako želeno zmago. Naš moštveni duh je bil tisti, ki je tehtnico nagnil v naš prid.Menim da se odsotnost nekaterih nasprotnikovih igralcev ni poznala oziroma smo mi, igrali zares dobro. Vsi smo bili top!"