Šport
ponedeljek, 07. maj 2018

DUP v triatlonu

Državno univerzitetno prvenstvo.

V soboto, 26. maja 2018, bo na Debelem Rtiču potekalo Državno univerzitetno prvenstvo v triatlonu za študijsko leto 2017/18. Prvenstvo bosta organiziraliin Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Triatlonska zveza Slovenije.

Pravico do udeležbe imajo študenti s slovenskim državljanstvom in s statusom v študijskem letu 2017/18 na kateremkoli višješolskem ali visokošolskem zavodu v Sloveniji in tujini (višje šole, samostojni visokošolski zavodi, univerze) in diplomanti višješolskih in visokošolskih študijskih programov, ki so ali bodo diplomirali med 1. 9. 2017 in 26. 5. 2018, ter zaposleni na višješolskih in visokošolskih izobraževalnih zavodih (za zaposlitev šteje redno delovno razmerje za določen ali nedoločen čas).

Tekmovanje bo potekalo v disciplini sprint (750 m plavanja, 18 km kolesarjenja, 5 km teka), tako v kategoriji študentov (M, Ž) kot zaposlenih (M, Ž).

Udeleženci se bodoborili za naslov Državnega univerzitetnega prvaka v triatlonu za študijsko leto 2017/18. Tekmovanje bo štelo tudi kot delne kvalifikacije za udeležbo na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu v triatlonu, ki bo potekalo 1. 9. 2018 v Kalmarju na Švedskem.

Lokacija tekmovanja bo plaža MNZ na Debelem Rtiču v občini Ankaran, pričetek bo ob 15.30, konec pa predvidoma ob 18.00 oziroma ob zaključku tekmovanja. Udeleženci tekmovanja so vabljeni od 13.30 do 15.00 k podpisu izpolnjene prijavnice in preverbe statusa.

Prvenstvo bo potekalo po pravilih Triatlonske zveze Slovenije. Izvajalec tekmovanja bo Športno društvo Triatlon klub Logatec.

Kotizacija za študente je10 € v predprijavnem obdobju ter 15 € na dan dogodka, za zaposlene pa 25 € v predprijavnem obdobju ter 30 € na dan dogodka.

Uporaba kolesarskih čelad je obvezna. Vožnja v zavetrju je dovoljena. 

Prijave sprejemamo prek spletnega obrazca do vključno 24. maja 2018.

Študentski športpodpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, STA potovanja in športni dnevnik EKIPASN.

Več informacij je na voljo v razpisu.