Šport
sreda, 18. april 2018

DUP v orientacijskem teku

Razpis prvenstva 2017/2018.

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Orientacijska zveza Slovenije bosta v sredo, 16. maja 2018, organizirali Državno univerzitetno prvenstvo v orientacijskem teku 2017/2018, ki bo potekalo na ljubljanskem Rožniku.

Udeleženci tekmovanja se bodo pomerili v dveh disciplinah (tekmovalna - daljša proga, rekreativna - srednja proga) in v treh kategorijah:

  • študenti tekmovalno-registrirani tekmovalci v OZS (M, Ž),
  • študenti rekreativno (M, Ž),
  • zaposleni (M, Ž).

V rekreativni kategoriji lahko sodelujejo vsi študentje, ki imajo v tem študijskem letu veljavni študentski status na kateremkoli višješolskem ali visokošolskem zavodu v Sloveniji.

V tekmovalni kategoriji lahko sodelujejo tekmovalci, ki imajo slovensko državljanstvo in imajo v tem študijskem letu veljaven status študenta na kateremkoli visokošolskem ali višješolskem zavodu, in diplomanti višješolskih in visokošolskih študijskih programov, ki so ali bodo diplomirali med 17. 7. 2017 in 16. 5. 2018.

V kategoriji zaposleni lahko sodelujejo zaposleni na višješolskih in visokošolskih izobraževalnih zavodih.

Tekmovanje v tekmovalni kategoriji bo delno štelo tudi kot kvalifikacije za udeležbo na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu v orientacijskem teku (SUP), ki bo potekalo med 17. 7. in 21. 7. 2018 v mestu Kuortane na Finskem.

Na dan dogodka bo prijavno in štartno mesto na Študentskem kampusu, na Pivovarniški 6 v Ljubljani. Prvenstvo se bo začelo ob 17. uri. Izvajalec tekmovanja bo Orientacijska zveza Slovenije, vodja tekmovanja bo dr. Eneja Osterman. Tekmovanje bo potekalo po pravilih Orientacijske zveze Slovenije.

Vsi sodelujoči so pred tekmovanjem dolžni predložiti dokazilo o veljavnem študentskem statusu v študijskem letu 2017/2018.

Organizator naproša vse tekmovalce, ki imajo čipe, da le-te prinesejo s seboj.

Prijavljenim tekmovalcem bo Študentski Kampus v Ljubljani poravnal doplačilo k študentskemu bonu za topel obrok.

Prijave so mogoče preko spletnega obrazca do torka, 15. maja 2018, do 12. ure. Prijave bodo v omejenem številu mogoče tudi na dan tekmovanja na prijavnem mestu (do porabe razpoložljivih orientacijskih kart).

Izvedbo tekmovanja  podpirajo: Študentska organizacija Slovenije, Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, STA potovanja in športni dnevnik EKIPASN.