Šport
petek, 01. junij 2018

DUP v košarki in rokometu

UŠZP v Kopru gostil državno uni prvenstvo.

V sredo, 30.maja 2018, se je v dvorani Srednje tehnične šole v Kopru zaključilo Državno univerzitetno prvenstvo (DUP) v košarki in rokometu 2017/2018.

Žreb je določil, da se v uvodni košarkarski tekmi pomerita ekipi UL in naša UP.

Uvod je pripadel domačim košarkarjem, ki so povedli s trojko, a je žal v nadaljevanju (in kasneje celotno tekmo) igrala samo ena ekipa, in to ekipa UL.  Ti so pokazali znanje, kvaliteto in uigranost, predvsem pa vrhunsko motivacijo in pristop. Zmagovalec je bil znan že po 1. četrtini, v kateri je UL prikazala stvarno in sodobno košarko, ter si priigrala 13 točk prednosti. Za nameček je UP v prvi četrtini zgrešila preveč prostih metov ter si priigrala veliko osebnih napak. Rezultat je bil 25:12 v korist UL. Pričakovanja, da bo UP v nadaljevanju dvignila raven igre, se žal niso obnesla. Preveč je bilo zgrešenih podaj, metov na silo in neizdelanih akcij, premalo idej in raznovrstnosti, tako v napadu kot v obrambi, predvsem pa dejstvo, da je UL kakovostnejša ekipa, ki bi si, po prikazanem, zaslužila nastop na EP. Drugi polčas je bil povsem v znamenju UL, ki je na krilih Dežmana, Sajovica in Vinazze, gladko zmagala z rezultatom 85:37.

V drugi tekmi košarkarskega turnirja je UL z razliko 25 točk premagala UM in tako le še potrdila naslov. Rezultat je bil 77:52.

V zadnji tekmi turnirja sta se med seboj pomerili UP in UM. Mariborčanom se je krepko poznala utrujenost, saj so odigrali dve tekmi zapored, kar je ekipa UP znala izkoristiti in s hitrejšo igro ter zagrizenim pristopom, in tekmo odločila v svojo korist, z rezultatom 65:56. Turnir je pokazal, da je ekipa UP še daleč od željene forme in uigranosti, s katero želi nastopiti na EUC v Coimbri.

Ob robu košarkarskega turnirja se je odvijalo tudi DUP v rokometu, v katerem pa sta sodelovali le ekipi UL in UM.  Po všečni igri in ogromni spodbudi s tribun, je ekipa UM v drugem polčasu prevzela pobudo in povedla s 5 zadetki razlike, ter tako prišla do zaslužene zmage. Rezultat je bil 30:27 za UM.  

Rezultati
Košarka:
UP : UL     37:85
UL : UM    77:52
UM : UP   56: 65

Rokomet:
UL : UM  27: 30  

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za angažiranost in fair play. Ob enem čestitamo ekipam za dosežene zmage a že prisotnost in sodelovanje štejeta največ.
Študente tako vabimo, da se nam ponovno pridružijo naslednje leto, ko bomo ponovno sestavljali ekipe univerzitetnih reprezentanc.