Šport
ponedeljek, 07. maj 2018

DUP v boksu

Državno univerzitetno prvenstvo.

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA) in Boksarska zveza Slovenije (BZS) bosta v četrtek, 24. maja 2018, organizirali Državno univerzitetno prvenstvo v boksu 2017/18.

Tekmovanja se lahko udeležijo študenti s slovenskim državljanstvom in s statusom v študijskem letu 2017/18 na kateremkoli višješolskem ali visokošolskem zavodu v Sloveniji in tujini (višje šole, samostojni visokošolski zavodi, univerze), diplomanti višješolskih in visokošolskih študijskih programov, ki so ali bodo diplomirali med 2. 9. 2017 in 24. 5. 2018, ter zaposleni na višješolskih in visokošolskih izobraževalnih zavodih (za zaposlitev šteje redno delovno razmerje za določen ali nedoločen čas).

Prvenstvo bo delno štelo tudi kot kvalifikacije za nastop na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu (SUP) v boksu, ki bo potekalo med 2. 9. in 7. 9. 2018 v mestu Elista v Rusiji.

Udeleženci bodo nastopili v dveh kategorijah:

  • Študenti (M,Ž)
  • Zaposleni (M,Ž)

Število prijav je omejeno na dva tekmovalca v posamezni kategoriji. V primeru večjega števila prijavljenih v posameznih kategorijah bomo izvedli polfinalne borbe pred 24.5. Točen dan in lokacijo bomo sporočili po končni oddaji prijav.

Tekmovanje bo potekalo na Študentskem kampusu v Ljubljani (Pivovarniška 6), predvidoma od 16. do 19. ure oziroma do zaključka tekmovanja. Tehtanje po Aibinih pravilih bo najmanj 2 uri pred tekmo. 

Udeleženci se bodo borili za naslov Državnega univerzitetnega prvaka v boksu za študijsko leto 2017/18. 

Izvajalec tekmovanja bo Boksarska zveza Slovenije. Tekmovanje bo potekalo po pravilih Boksarske zveza Slovenije.  

Prijave sprejemajo prek elektronskega naslova info@boksarskazveza.si do 15.5.2018 do 12. ure.

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, STA potovanja in športni dnevnik EKIPASN.

Več informacij lahko najdete priloženem v razpisu.