Splošno
torek, 14. november 2017

18 zadetkov na dveh tekmah

Univerzitetna futsal liga Univerze na Primorskem

V ponedeljek, 13. novembra 2017, so se v dvorani Srednje tehniške šole Koper odigrale prve tekme Univerzitetne futsal lige. Prijavljenih je 5 ekip iz petih fakultet, članic Univerze na Primorskem , ki se bodo med seboj pomerile za naslov univerzitetnega prvaka.


FVZ - FTŠ 4 : 6

Na prvi tekmi večera sta se med seboj pomerili ekipi Fakultete za vede o zdravju (FVZ) in Fakultete za turistične vede - Turistica (FTŠ). Tekma je postregla z veliko lepimi akcijami in streli ter na koncu tudi z nekoliko nepričakovanim preobratom, ki so ga uspeli izpeljati igralci FTŠ. Kar trikrat so namreč vodili igralci FVZ, ki pa so kot kaže na koncu ostali brez moči in bili poraženi s 4:6.

PEF - FAMNIT 3 : 5

Na drugi tekmi večera sta se med seboj pomerili ekipi Pedagoške fakultete (PEF) in Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT). Letošnja ekipa Pedagoške fakultete nikakor nima slabe ekipe a vendar se pozna, da je bila to prva tekma in se morajo igralci med seboj spoznati in uigrati. Na začetku so bili nadigrani in rezultat je kar hitro kaal popolno nemoč pedagogov, 0:4. Zatem so začeli igrati tudi igralci PEF, ki so rezultat znižali na 2:4. Ob proti napadu za znižanje rezultata pa se le to ni izšlo in nasprotnik je to brez težav kaznoval z zadetkom in vodstvom 2:5. Do konca tekme je uspelo nasprotniku doseči še en zadetek za končnih 3:5.

Tako se je zaključil prvi krog z zmagami ekip Fakultete za turistične študije in Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, ki so osvojile svoje prve točke. Futsal liga se na parket vrača ponovno 4. decembra 2017, ko se bodo med seboj pomerili:

  • 20.15  FM: FAMNIT
  • 21.10  FVZ: PEF