Aero tone

Aero tone je raznolika aerobna vadba s katero preoblikujemo, učvrstimo telo in pridobimo na samozavesti, izboljšamo držo, kondicijsko pripravljenost, moč in vzdržljivost.

aero tone

Vadba je drugačna, saj ne vključuje klasične koreografije in ponavljajočih elementov. Je mešanica vseh vadb in je zaradi te karakteristike edinstvena. Posebnost vadbe je, da pri njej uporabljamo različne pripomočke kot so TRX trakovi, medicinke, klop, elastike, žoge različnih velikosti, uteži različne teže ipd.


Vsebuje preproste gibalne elemente ter krepilne vaje za zgornji ter spodnji del telesa. Največji poudarek pri vadbi je okrepiti vse mišice. Intenziteto si vsak prilagaja sam. Znotraj ure se prepletajo vaje za moč, oblikovanje telesa in kondicijo. Vključuje elemente intenzivne aerobne vadbe, ki jih kombiniramo z vajami za mišično moč ter stabilizacijo telesa. Z vadbo povečujemo funkcionalne sposobnosti srčno-žilnega in dihalnega sistema, motorične lastnosti, krepimo vse večje mišične skupine, izboljšujemo in vzdržujemo telesno kondicijo ter izboljšamo koordinacijske sposobnosti.


Poleg vseh telesnih učinkov pa aerobika predstavlja tudi uro druženja in sprostitve, kar lahko pozitivno vpliva tudi na posameznikovo samopodobo in samozavest.


SESTAVA VADBE

Uvodni del ure je namenjen ogrevanju celotnega telesa, kjer ob nižjem tempu glasbe telo pripravimo na vadbo. V tem delu izvajamo specifične gibalne aktivnosti, ki so kasneje uporabljene tudi v glavnem delu ure. Ogrevanje je zelo pomemben del ure saj zmanjšuje možnost morebitnih poškodb mišic in sklepov.
Sledi aerobni del, ki je koreografsko nezahteven, v tem delu oblikujemo spodnji del telesa, izboljšujemo motorične, koordinacijske sposobnosti, mišično moč, stabilizacijo in z uporabo uteži in elastik krepimo roke in hrbet ter izboljšujemo telesno držo. V glavnem delu se prepletajo različni treningi, vadba ne bo dolgočasna ob uporabi veliko različnih rekvizitov. Vsako uro zaključimo s sproščanjem in raztezanjem mišičnih skupin, ki smo jih med samo uro obremenjevali. Statično raztezanje je zelo pomemben element ure aerobne vadbe saj z njim poskrbimo, da se fiziološke vrednosti organizma vrnejo na vrednosti v mirovanju, telo se umiri, prav v tem delu vadbe pa naj bi glede na rezultate raziskav lahko razvili največjo gibljivost telesa.


Komu je namenjena?
Je srednje do visoko intenzivna vadba, vendar si lahko vsak posameznik intenzivnost sam po sebi tudi prilagaja. Koreografije so precej enostavne in zaradi tega je ta oblika vadbe primerna tudi za koreografsko manj zahtevne udeležence. Vabljeni vsi tisti, ki želite ob nezahtevnih kombinacijah hitro napredovati v smislu aerobne vzdržljivosti ter moč.

V KOPRU

FITMANIJA FITNES, Kopalniško Nabrežje 5, 6000 Koper – Capodistria
Torek in četrtek: 20.30-21.30


CENA

Mesečna karta za imetnike kartice Zdrava Zabava 29 EUR/mesec (2x tedensko), 39 EUR/ mesec (4x tedensko)PRIJAVE in INFO

Anela Bektašević
+386 40 307 746
aerobicbox@gmail.com

FACEBOOK STRAN - AFM vadbe