EUSA Evropska univerzitetna prvenstva, Koper 2019

Slovenska Univerzitetna športna zveza, Univerzitetna športna zveza Primorske, Univerza na Primorskem in Mestna občina Koper, so oktobra 2017 pridobili organizacijo EUSA Evropskega univerzitetnega prvenstva v odbojki na mivki in vaterpolu (EUSA EUP)

UŠZP je prvenstvo dobila tudi s pomočjo številnih pisnih podpor, med ostalim tudi Mestne občine Koper, Univerze na Primorskem, Študentske organizacije Univerze na Primorskem in Študentskega sveta Univerze na Primorskem.

Prvenstvi, katerega se bo udeležilo 24 moških in 24 ženskih najboljših parov v odbojki na mivki in 12 najboljših vaterpolo ekip v moški kategoriji, bosta potekali med 20. in 28. julijem 2019 v Kopru.
Koper bo tako v zadnjem tednu julija gostil okoli 300 udeležencev, ki bodo zastopali svojo univerzo in državo. EUSA EUP odbojka na mivki štejemo med vrhunska prvenstva, saj so člani univerzitetnih ekip v večini tudi člani državnih parov ali celo reprezentanc. EUSA EUP vaterpolo pa je letos prvič na mednarodnem univerzitetnem športnem programu, vendar po uspešno organiziranem EUSA CUP 2017, ki je potekal v Kopru vemo, da so tudi člani vaterpolo ekip igralci državnih in regionalnih tekmovanj in člani reprezentanc.

Kvaliteta tekmovanja, mednarodna zastopanost in vrhunska organizacija ponujajo možnost za pridobivanje dragocenih izkušenj in novih poznanstev. Prav tako je to velika priložnost za promocijo države, mesta Koper in predvsem UP, ki že od svoje ustanovitve podpira univerzitetni šport tako na regionalni, nacionalni in mednarodni ravni.