Šport
ponedeljek, 02. december 2019

UŠZP te izziva!

Mednarodni dan invalidov: gibaj se in osvoji super nagrado.

Dne 3. decembra 2019 obeležujemo mednarodni dan invalidov in oseb s posebnimi potrebami, ki jih je med prebivalci Slovenije okoli 12-13% (na ravni Evropske unije več kot 15%), kar vključuje delovne invalide, vojaške in vojne invalide, otroke in mladostnike s posebnimi potrebami ter zmerno in težko duševno in najtežje telesno prizadete osebe. 

Zmotno je misliti, da telesna dejavnost ni primerna za invalide in osebe s posebnimi potrebami. Ravno nasprotno. Telesna dejavnost, ki je strokovno zastavljena in vodena, igra pomembno vlogo v življenju posameznika, ki je gibalno oviran.

Ravno zato, smo se na Univerzitetni športni zvezi Primorske (UŠZP) odločili, da v tem tednu spodbudimo h gibanju prav vse in imamo za vas prav poseben izziv. Dokazati želimo, da drugačne potrebe ne smejo biti ovira za zdrav življenski slog.

UŠZP izziv

Vse do petka, 6. decembra 2019, bo potekala prav posebna nagradna igra. Izzivamo vas, da si v tem tednu vzamete urico časa in izvedete vsaj eno gibalno aktivnost z nekom, ki ima drugačne potrebe po gibanju kot vi. 

Pravila za sodelovanje v nagradni igri so preprosta! Na prijave@uszp.si, nam pošljete fotografijo vaše aktivnosti (dopišete imena sodelujočih). Fotografije bomo zbirali do vključno 6. decembra 2019. Vse prejete fotografije bodo objavljene na naši spletni strani in FB profilu. Fotografija, ki bo do ponedeljka, 9. decembra 2019, prejela največ všečkov, bo zmagovalna.


Nagrada 

Avtor najbolj izvirne in najbolj všečkane fotografije, bo prejel 2 vstopnici za velik Božični koncert Radia Capris, ki se bo zgodil 21. decembra 2019 v Areni Bonifika, kjer bodo nastopili Big Foot Mama in Siddharta!

Sedaj pa res ni izgovora. Gibaj se, ozaveščaj in osvoji super nagrado!


Pokrovitelj UŠZP izziva je Koda Events.
UŠZP priporoča

Aktualne vsebine, ki jih ne smeš zamudit