Sociala
petek, 19. april 2019

Odprte so prijave na 21. Študentsko delovno brigado

ŠOUM vabi vse študente, da del poletja preživijo aktivno in v dobri družbi.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) bo med  19. in 28. julijem 2019 izvedla že 21. Študentsko delovno brigado, ki bo tokrat potekala v občini Litija, natančneje v Krajevni skupnosti Dole pri Litiji. Namen Študentske delovne brigade je v prvi vrsti pomagati krajanom demografsko ogroženih področij, spodbujati prostovoljstvo med študenti, pomembno pa je tudi druženje med študenti, saj se tu sklenejo prijateljstva, ki trajajo še dolgo po zaključku brigade. Ob tej priložnosti ŠOUM vabi vse študente, ki želijo pomagati s svojim prostovoljnim delom, da se udeležijo letošnje brigade.

Med poletnimi počitnicami se na pobudo ŠOUM vsako leto zbere približno med 40 in 50 študentov, ki so pripravljeni prostovoljno pomagati pomoči potrebnim. Pomoč nudijo prebivalcem krajev, ki so jih prizadele naravne nesreče ali pa so demografsko ogroženi. Študentska delovna brigada je največji prostovoljni projekt Študentske organizacije Univerze v Mariboru in se je v zadnjih letih močno zasidrala med največje prostovoljne dogodke v Sloveniji.
 
Rok za prijavo na letošnjo izvedbo je petek, 14. junij. Število mest je omejeno, zato naj se zainteresirani čim prej prijavijo na spletni strani www.studentska-brigada.si. Na spletni strani so predstavljeni tudi vtisi brigadirjev, ki se jih je v vseh letih nabralo že skoraj 1000, skupaj pa so opravili že preko 55.000 prostovoljnih ur.

ŠOUM je na področju prostovoljstva aktivna skozi leto. Poleg Študentske delovne brigade organizirajo tudi pomoč starejšim in invalidnim občanom mesta Maribor pri spomladanskih ter jesenskih opravilih, pri odstranjevanju novozapadlega snega, zbiranju življenjskih potrebščin za socialno šibkejše ter pomoč socialno ogroženim študentom in študentom invalidom.