torek, 20. november 2018

Toni Vodišek, kajter in pol!

Toni Vodišek

Univerzitetna športna zveza Primorske je za študijsko leto, ki se je pravkar pričelo, pripravila serijo pogovorov, oziroma javnih intervjujev z vrhunskimi slovenskimi športniki. 

V torek, 20. novembra, ob 19. uri bo na sedežu UŠZP v prostorih Študentskega centra UP na Čevljarski ul. 27 v Kopru na vrsti drugi dogodek, in sicer bomo gostili jadralca in kajterja, Tonija Vodiška.

Rdeča nit vseh intervjujev, ki se bodo vrstili do meseca maja prihodnjega leta, bodo relacije med procesom treninga, rednim in izrednim študijem ter o ključnim ciljem za vsakogar – službi, oziroma poklicni karieri.

Na Kitajskem se je septembra odvilo svetovno prvenstvo v kajtanju v razredu formula kite, ki je obilo razlogov za dobro voljo prineslo tudi v slovenski jadralski tabor, saj je mladi Koprčan Toni Vodišek regato za odličja zapečatil z naslovom svetovnega prvaka v kategoriji do 18 let, s četrtim mestom do 21 let in osmim v absolutni razvrstitvi. V njegovem zbiru se je znašlo 75 točk, bil pa je edini iz svoje starostne kategorije v članski regati za kolajne.

Komaj 16-letni zelo obetavni Koprčan je tako naslovu evropskega šampiona do 18 let, ki ga je letošnjega maja osvojil v italijanskem Cagliariju, v Weifangu dodal še laskavo lovoriko za najboljšega na svetu v svoji starostni kategoriji.