main imagesoup logo
     
 
top

Tečaji

Tečaj za voditelja čolna

Tečaj za VHF GMDSS

Tečaj za mornarja motorista

bottom

TEčAJI IN VODENA VADBA:

VHF GMDSS

Če imate na plovilu pomorsko VHF radijsko postajo, po Pravilniku o čolnih in plavajočih napravah morate imeti potrdilo za upravljanje s takšno napravo. 

Slike za vsebino: radio (: 450x338) 

KDAJ:
Ziramo informativne prijave na info@uszp.si nato razpišemo termin. Planirano za oktober 2015.
CENA:

študentke in študenti 125 EUR, ostali 145 EUR

Za pridobitev potrdila o usposobljenosti za upravljanje z VHF GMDSS postajo morate obvezno opraviti izpit pred komisijo Uprave RS za pomorstvo.


Slike: vhf1 (: 70x70)  Slike: vhf2 (: 70x70)  Slike: vhf3 (: 70x70)  Slike: vhf4 (: 70x70)  Slike: vhf5 (: 70x70)  Slike: vhf6 (: 70x70)

Na našem tečaju boste s pomočjo uporabe simulatorja VHF GMDSS postaje na zanimiv in učinkovit način osvojili vsa potrebna znanja za uspešno pridobitev potrdila za upravljanje z VHF GMDSS postajo.

Praktični del tečaja se izvaja na simulatorju VFH DSC TRAINER proizvajalca LIGHTMASTER SOFTWARE iz Velike Britanije, ki simulira opremo VHF3 in DSC3, katerega priporoča tudi RYA (Royal Yachting Association).

V ceno tečaja je vključeno prijava, stroški pristopa k izpitu, 4 urni tečaj in praktično delo na simulatorju ter vsi ostali stroški (izkaznica, pisno gradivo, DDV).

Tečaj traja 1 dan, pred izpitom pa se dogovorite z predavateljem še za termin  namenjen ponavljanju.

Kandidati morajo na tečaj prinesti eno osebno fotografijo. Izpit za čoln ni obvezen za pristop  k izpitu za VHF GMDSS postajo.

Vsi vsebinski sklopi so sestavni del izpitnega programa. Predavatelj vam bo za vsak vsebinski sklop posredoval možna izpitna vprašanja in odgovore nanje ter vam podal tudi potrebno praktično znanje.

Izpit poteka pred 2 člansko komisijo in je praktičen, kar pomeni, da poteka za istim simulatorjem VHF GMDSS postaje, kot se uporablja na tečaju. Poudarek je na poznavanju celotnega sistema pomorskih komunikacij, zato komisija postavlja tudi teoretična podvprašanja. Izpit se vedno opravlja na Upravi RS za pomorstvo v Kopru.

top

U:
P:

bottom
top
bottom
apz primss uszp

UŠZP, Gortanov trg 15, 6000 Koper | Prostori UŠZP se nahajajo na Čevljarski ulici 27, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, M: +386 31 452 000 | E: info@uszp.si

 
bottom
 
Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih