Šport
petek, 27. oktober 2017

Dvoboj neporaženih v Areni Bonifika

Ekipo Sixta Primorske to soboto čaka nova preizkušnja.

V 4. kolu Lige Nova KBM v Areno Bonifika ob 19. uri prihaja Šenčur Gorenjska gradbena družba, eno od košarkaških moštev pa bo dan sklenilo s prvim porazom v državnem prvenstvu.

Primorci so v sredo v črnogorskem Tivtu prvič v sezoni izgubili, za izbrance Jurice Golemca je bil premočen nasprotnik Teodo (61:62), zato se bodo skušali proti Gorenjcem vrniti v zmagovalni ritem.

Moštvo Šenčurja Gorenjske gradbene družbe je v novo sezono vstopilo odlično. Po dveh kolih državnega prvenstva je edini gorenjski prvoligaš še neporažen in s tem skupaj s Sixtom Primorsko, Petrol Olimpijo ter Rogaško na vrhu lestvice Lige Nova KBM. V Pokalu Helios Alpe Adria pa so Gorenjci na treh tekmah zabeležili dve zmagi, zadnjo v torek, na gostovanju pri Osijeku, z 79:75.

V svojih vrstah ima Šenčur najboljšega strelca in skakalca Lige Nova KBM po dveh kolih, Smiljana Paviča, ki v povprečju beležili 22,5 točke in 11,5 skokov na tekmo. Skupaj v tandemu z Dinom Murićem, povratnikom po poškodbi, ki v povprečju dosega 20,5 točke ter sedem skokov na tekmo, tvorita nevarno kombinacijo visokih igralcev, ki bo »tigrom« predstavljala velik izziv.

K sreči pa ima Sixt Primorska več kot dovolj orožij, s katerimi se lahko zoperstavi košarkarjem Šenčurja. Med njimi sta zagotovo Shawn King, s povprečjem 14 točk in devet skokov na tekmo, najboljši strelec in skakalec primorskega moštva v državnem prvenstvu, ter Marijan Čakarun, peti strelec Druge divizije Lige ABA (17,7 točke na tekmo), ki bosta imela v soboto zagotovo glavno nalogo zaustaviti navezo Pavić-Murić.

Vstopnice za ogled sobotne tekme so že v prodaji (za študente z dodatnim popustom), vsi košarkarski navdušenci si jih lahko zagotovite preko prodajnih mest Moje karte, na dan tekme eno uro pred začetkom tekme tudi v Areni Bonifika, ali pa preko spodnje povezave.

NAKUP VSTOPNIC ZA OGLED TEKME SIXT PRIMORSKA : ŠENČUR GGD

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Sixta Primorske:
»Čaka nas zelo zahtevna tekma proti izkušenim nasprotnikom. Šenčur je v dosedanjem delu sezone prikazal odlične igre, zelo dobro so tudi vodeni iz klopi. Nam gorenjska ekipa predstavlja nov izziv, še posebej po porazu v sredo na gostovanju v Tivtu, saj bo moštvo pokazalo, kako odreagira v takšnem položaju, v katerem v tej sezoni še ni bilo.«

Jan Kosi, igralec KK Sixta Primorske:
»Ekipa Šenčurja je zelo izkušena, nanjo pa se pripravljamo, kot na vse nasprotnike do zdaj. Upam, da bodo tribune Arene Bonifika napolnjene, in da nas bodo domači navijači prišli podpret v čim večjem številu. Vzdušje v ekipi je odlično, upam, da bomo to prikazali tudi na parketu.«

LIGA NOVA KBM, 4. KOLO

Sobota, 28. oktober, ob 19.00:
SIXT PRIMORSKA : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA