main imagesoup logo
     
 
month back

AVGUST 07

month forth
N P T S Č P S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
/ / / / / / /


Prostori UŠZP
se nahajajo na:
Čevljarski ulici 27

T: +386 5 662 62 23
M: +386 31 452 000

E: info@uszp.si

bottom

NOVICE:

Rezultati 1. kroga Unvierzitetne futsal lige

15.11.2016

V ponedeljek, 14. novembra, se je na Srednji tehniški šoli Koper uradno pričela nova sezona Unvierzitetnih ligaških tekmovanj Univerze na Primorskem, ki jo organizira in vodi Unvierzitetna športna zveza Primorske. Otvorili so jo študentje s 1. krogom Univerzitetne futsal lige Univerze na Primorskem. V tej sezoni se bo med seboj pomerilo sedem ekip, ki se bodo borile za naslov univerzitetnega futsal prvaka. Boj se bo zaključil 15. maja naslednje leto, ko bomo na isti dan spremljali vse zaključne boje v futsalu, košarki in odbojki.

 

FAMNIT - FENIKS 5:6

Na prvi tekmi večera sta se med seboj pomerili ekipa Famnit in ekipa Feniks, ki pa prihajata iz iste Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije. Tekmo so začeli študentje ekipe Feniks, ki so že v prvi minuti prišli do priložnosti, ki pa jo je odlično zaustavil vratar Famnita Mirza KrbezlijaLe minutko kasneje je poskusil Famnit a je žoga za las šla mimo desne vratnice. Sledil je odlilen prodor po desni strani Nemanje Jakovljevića, ki pa je žal zgrešil zadnjo podajo, ki je bila predolga za že tako hitrega soigralca. Sledila je 5. minuta in prvi zadetek za Feniks, ki ga je zatresel Jošt Kromar. V sedmi minuti je hitro odgovoril Famnit z zadetkom Malina Sorake. Zopet je sledilo nekaj minut izenačene igre, ki pa so jo v deseti minuti kronali igralci Famnita z zadetkom Jakovljevića. V dvanasjsti minuti je izenačil Mitja Jonke, a vodstvo ni trajalo dolgo, saj je v isti minuti zopet zadel kapetan Famnita, Valentin Sojar in tako popeljal Famnitovce do novega vodstva. V sedmnajsti minuti je končen rezultat prvega polčasa, 3:3, postavil Marin Štefanec.

V prvi polovici drugega polčasa smo spremljali dokaj izenačeno igro, ki pa jo je v 28. minuti presekal Mirt Hlaj. Zopet se je ponovila zgodba iz prvega polčasa in še v isti minuti je rezultat na 4:4 izenačil Matic Slavec, ki je le nekaj minut kasneje poskrbel tudi za novo vodstvo ekipe Feniks. Matic Habuš je v 35. minuti poskrbel za povišanje vodstva ter tako prvič poskrbel za vodstvo z dvema goloma razlike. Končni rezultat je postavil Malin Suraka v zadnji minuti tekme. Z rezultatom 5:6 je tako prvo tekmo letošnjega ligaškega tekmovanja dobil Feniks ter tako zabeležil prve 3 točke.

 

PEF - FPP 9:3

Na drugi tekmi večera sta se me d seboj pomerili ekipa Pedagoške fakultete Koper in ekipa Fakultete za pomorstvo in promet. Tekmo so odločneje in hitreje začeli igralci ekipe Pef, ki so z agresivnostjo in požrtvovalnostjo že v 6. minuti Prišli v vodstvo z zadetkom Žana Bratine. V osmi minuti je za prvo povišanje rezultata poskrbel Matic Krapež. Do konca polčasa so se nato zvrstili še kar trije zadetki v mreži Fpp, dosegli pa so jih v 14. minuti jakob Ercegović, v 16. minuti Žan Bratina in v zadnji minuti prvega polčasa Matic Krapež.

V 23. minuti drugega polčasa so igralci Pef nadaljevali strelski pohod in z zadetkom Bratine povišali rezultat na 6:0. V 28. minuti je Branislavu Todoroviću zasluženo uspelo zatresti mrežo, saj so se ves čas borili in niso nehali vrjeti v povratek. Sanje o tem pa je že v isti minuti razblinil Ercegović, ki je rezultat nemudoma povišal na 7:1v 31. minuti je rezultat na 8:1 povišal Robi Gajšek, v 33. minuti pa so se zbudili igralci Fpp in najprej zadeli preko Todorovića in nato v 38. minuti še preko soimenjaka Branislava Delića. Končni rezultat 9:3 je v zadnji minuti postavil Žan Bratina.

 

 

FTŠ - FVZ 3:4

Sledila je zadnja tekma večera, na kateri so se med seboj pomerili ekipa Fakultete za turistične študije - Turistica iz Portoroža in Fakulteta za vede o zdravju iz Izole. Že na papirju sta ekipi izgledali poznani in upravičeno smo lahko pričakovali trd boj do zadnje minute. Nihče pa ni pričakoval, da se bo boj odvijal čisto do zadnje sekunde. Najprej je za vodstvo ekipe FVZ v 6. minuti poskrbel kapetan ekipe, Nick Jurdanai. Že minuto kasneje je vodstvo na 0:2 povišal Jan Palčič  Sledilo je nekoliko bolj enakovredno obdobje, ki pa ga je v 14. minuti presekal strelec že prej omenjenega drugega zadetka ter tako postavil rezultat prvega polčasa 1:2.

Že na začetku drugega polčasa je ekipa FTŠ dokazala, da se ne bo udala in v 22. minuti dokaj hitro izenačila preko Mihe Zupana. V 31. minuti je s svojim drugim golom FVZ v vodstvo povedel Nick Jurdana in ko je že vse kazalo na to, da bo to končni rezultat se je vnel dobesdni dvoboj dveh desetk. V 39. minuti je najprej rezultat izenačil Miha Zupan, dobesedno v zadnji stotinki tekme pa je Nick Jurdana s hat-trickom odločil tekmo v prid FVZ ter tako postavil končni rezultat 3:4.

 

Spodaj najdete tudi zapisnike vseh treh tekem.

icon Zapisniki_1.krog_futsal_UFLUP

Nazaj na arhiv novic
top

U:
P:

bottom
top
bottom
apz primss uszp

UŠZP, Gortanov trg 15, 6000 Koper | Prostori UŠZP se nahajajo na Čevljarski ulici 27, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, M: +386 31 452 000 | E: info@uszp.si

 
bottom
 
Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih