main imagesoup logo
     
 
month back

AVGUST 07

month forth
N P T S Č P S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
/ / / / / / /


Prostori UŠZP
se nahajajo na:
Čevljarski ulici 27

T: +386 5 662 62 23
M: +386 31 452 000

E: info@uszp.si

bottom

NOVICE:

Sezone Samsung DP 3x3 je konec

17.08.2015

S turnirjem Ljubljana Open se je v soboto zaključila letošnja sezona Samsung državnega prvenstva v košarki 3x3. Novi prvaki v ulični košarki so med člani postali košarkarji zasedbe Gostilna morski konjiček Logodesign za katere je igral tudi reprezentant Univerze na Primorskem, Adin Kavgić. Med dekleti pa so se še tretjič zapored zmage razveselile članice ekipe Gotiva.
 
 
 
Nabito polne tribune na Kongresnem trgu so imele kaj videti. Zbrani ljubitelji košarke so že v polfinalu lahko spremljali dva imenitna dvoboja, nič drugače pa ni bilo niti v velikem finalu, v katerem sta se pomerili ekipi Gostilne morski konjiček Pivka Logodesign (Simon Finžgar, Gašper Ovnik, Adin Kavgić, Anže Srebovt) in 3x3 Domžale (Aljaž Korošec, Nik Gregorčič, Luka Snoj, Jakob Čebašek). Po izenačenju na 8. točko je Gašper Ovnik s tremi zaporednimi točkami morske konjičke popeljal do vodstva z 11:8, a se Domžalčani niso predali. Po 30-sekundnem odmoru so napravili preobrat, povedli z 12:11 in vse se je začelo znova. Prelomen trenutek je bila trojka Adina Kavgića za 17:13, Simon Finžgar je temu dodal še koš in zmagovalec je bil sredi zadnje minute odločen. Morski konjički so slavili zmago z 18:14.
 
"Tri leta smo čakali na naslov. Lani nas je do njega ločila ena točka. Letos se je v polfinalu zgodba ponovila, le da so se tokrat stvari z enako mero odvile v našo korist. Sledilo je še finale. Zelo smo utrujeni, a presrečni," po koncu tekme veselja ni skrival Simon Finžgar in obujal spomine na obračuna s Prošport Škorci, ki so jih v letošnjem polfinalu ugnali z 20:19. Nekdaj številka ena svetovne lestvice najboljših igralcev ulične košarke je bil na koncu izbran tudi za Generalijevega najkoristnejšega posameznika turnirja.
 
Poleg naslova, denarne nagrade in poti na turnir FIBA 3x3 svetovne turneje serije Masters v Lozano (tja so se novi prvaki že uvrstili v tujini, zato bodo tam nastopili tudi Domžalčani) so morski konjički v tej sezoni z uvrstitvami zbrali največ točk - dobili so kar tri regionalne turnirje, enkrat pa bili drugi -, ter si s tem priborili mesta v reprezentanci Slovenije v košarki 3x3 v letu 2016. "V dresu z državnim grbom bomo dali vse od sebe!" je bil kratek in odločen Anže Srebovt, za katerega bo to, ob soigralcu Gašperju Ovniku, prva tovrstna izkušnja, medtem ko sta Simon Finžgar in Adin Kavgić v dresu Slovenije nastopala že na prvem uradnem svetovnem prvenstvu v košarki 3x3 leta 2012 v Atenah.
 
Podobno kot v moški konkurenci tudi med dekletih do presenečenja ni prišlo. Članice ekipe Gotiva (Sandra Piršič, Živa Zdolšek, Urša Žibert, Ana Ljubenović) so znova prikazale suverene predstave in brez težav osvojile tretjo zaporedno lovoriko, potem ko so v finalu s 13:6 odpravile 3x3 ladies (Anja Ilievski, Polona Zalar, Sara Valenčak, Teja Kropivšek).
"Naš cilj je bil, da osvojimo naslov. Skozi sezono smo uspešno izkoriščale naše prednosti pred nasprotnicami. Poprej je bil to večkrat met z razdalje, na finalu pa igra pod koš. Zasluženo smo zmagale," je po koncu sklepnega dejanja sezone povedala Živa Zdolšek, ki je letos v ekipo dobila pomembno okrepitev. 195-centimetrov visoka Sandra Piršič se je letos prvič resneje srečala z ulično košarko in na koncu ji seveda niti malo ni bilo žal za ta korak. "Počutim se fenomenalno, tako kot vedno, ko se zmaga. Letošnja izkušnja je pozitivna. S soigralkami smo se dobro ujele, saj se poznamo že od prej," je dejala zadnja reprezentančna kapetanka v dvoranski košarki, ki bo imela v prihodnje priložnost Slovenijo zastopati tudi v ulični različici.
 
Drugo leto zapored je Samsung državno prvenstvo v košarki 3x3 vsebovalo tudi kategorijo, ki je bila namenjena izključno rekreativnim košarkarjem. Končnega uspeha se je razveselila zasedba Wellman Spalding (Gianpaolo Zore, Boštjan Ortar, Damjan Hegler, Mitja Hegler, Jan Tušek, Denis Kondič), ki je na krilih Gianpaola Zoreta v izdihljajih finala napravila preobrat in proti Tazadnji ekipi (Urban Trstenjak, August Braatz, Luka Rade, Anže Hlebec, Nik Korošec) zmagala s 14:13. 
 
Turnir Ljubljana open je dal ime novih prvakov še v treh fantovskih mlajših kategorijah. Med fanti U15 je zmago slavila zasedba JHJ, ki je v finalu z 11:3 ugnala Filane paprike. V kategoriji do 18 let so Prštimanci za naslov ugnali ŠD Stražo s 15:13, tudi med mlajšimi člani pa so Stražani tekmovanje zaključili na drugem mestu, saj so bili od njih boljši košarkarji Remix Juniorja.
 
Nova državna prvaka sta prinesli tudi individualni tekmovanji, ki Samsung košarko 3x3 redno spremljata že vse sezone. Z najbolj mirno roko pri metanju Eurojackpotovih trojk se je izkazal Jakob Čebašek, medtem ko je bil najbolj atraktiven Grega Jakhel Kolarević in postal Sveta vladar v zabijanju. Poleg ostalih nagrad bosta oba imela priložnost svoje znanje pokazati na naslednji slovenski All-Stars tekmi igralcev 1. SKL.
 
Pestro dogajanje pod grajskim gričem so skozi dan popestrile mične plesalke iz Plesnega vala, svoje je dodal še raper Zlatko, na parketu pa so se predstavili tudi košarkarji Specialne olimpijade. Ti so na turnirju Ljubljana Open gostovali v okviru projekta Košarka za vse, ki poteka pod pokroviteljstvom Telekoma Slovenije. "Košarka je eno izmed področij, na katerih se udejstvujejo naši specialni športniki. Radi se pomerijo med seboj, doživljajo uspehe in uživajo v tem, da so enakopravni ostalim. Vsi naši košarkarji z veliko vnemo trenirajo znotraj svojih društev, najmanj dvakrat letno pa se pomerijo med seboj tudi na turnirjih Specialne olimpijade," je povedala Suzana Bohorč, ki je spremljala specialne košarkarje in košarkarico na ljubljanskem turnirju.
 
Sezona Samsung državnega prvenstva košarke 3x3 se sedaj poslavlja do prihodnjega poletja. Kar nekaj slovenskih ekip pa bo še letos aktivnih na FIBA turnirjih onkraj slovenskih meja.
 
Avtor: KZS/Aljaž Močnik 


Nazaj na arhiv novic
top

U:
P:

bottom
top
bottom
apz primss uszp

UŠZP, Gortanov trg 15, 6000 Koper | Prostori UŠZP se nahajajo na Čevljarski ulici 27, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, M: +386 31 452 000 | E: info@uszp.si

 
bottom
 
Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih