main imagesoup logo
     
 
month back

AVGUST 07

month forth
N P T S Č P S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
/ / / / / / /


Prostori UŠZP
se nahajajo na:
Čevljarski ulici 27

T: +386 5 662 62 23
M: +386 31 452 000

E: info@uszp.si

bottom

NOVICE:

FAMNIT kar štirikrat na stopničkah (Zaključek ligaških tekmovanj UP)

31.03.2015

 

Ligaška tekmovanja Univerze na Primorskem so dosegla svoj vrhunec. V ponedeljek, 30. marca 2015, so se med seboj za naslov prvaka Univerze na Primorskem pomerile le še najboljše ekipe, ki so se vse od meseca novembra borile za ta laskavi naslov. Na samem začetku jih je bilo kar 21, najboljše tri ekipe, ki so zastopale svoje fakultete pa so postale FAMNIT, v odbojki in košarki ter PEF v futsalu. Čestitke vsem tekmovalcem!

V študijskem letu 2014/2015 je Univerzitetna športna zveza Primorske organizirala ligaška tekmovanja v odbojki košarki in futsalu na katere se je prijavilo 21 ekip iz vseh članic Univerze na Primorskem ter Fakultete za Pomorstvo in promet, ki jo kljub temu da spada pod okrilje Univerze v Ljubljani z veseljem sprejmejo medse. 5 košarkarskih, 6 odbojkarskih in kar 10 futsal ekip je svoje znanje preizkušalo vsak ponedeljek in izjemoma tudi četrtek vse od novembra lani.

V odbojki, ki je potekala z mešano zasedbo so se na finalni tekmi srečali študentje in študentke Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) in študentje in študentke Fakultete za turistične študije (TURISTICA). Po dveh nizih, sta ekipi bili izenačeni na 1:1, saj sta se oba končala s popolnoma identičnim rezultatom 21:25 enkrat v korist ene drugič pa druge ekipe. Sledil je tretji niz v katerem se ekipi nikakor nista mogli oddaljiti ena od druge. Vse do rezultata 7:7 se je tehtnica nagibala sedaj v eno in že nato v drugo smer. A od tu naprej se je ekipa Famnit zbrala in z silovitim napadom končala tekmo z rezultatom 9:15 in tako postala univerzitetni prvak Univerze na primorskem v Odbojki. Tretje mesto je osvojila ravno tako ekipa, ki je prihajala iz fakultete za matematiko, naravoslovje n informacijske tehnologije.

 

V košarki so se za naslov univerzitetnega prvaka Univerze na Primorskem spopadli ekipa Fakultete za management (FM) in ekipa Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT), ki se je tako borila že za drugi laskavi naslov univerzitetnih prvakov, po zmagi v odbojki. Igralci Igralci FM so odlično odprli finalno tekmo, ki pa se je od tega trenutka dalje odločno prevesila na drugo stran in že po koncu prve četrtine je bil rezultat 13:21 za ekipo Famnit. Rezultat je vse do konca tekme le še naraščal in na koncu tekme se je z rezultatom 40:66 naslova univerzitetnega prvaka Univerze na Primorskem v košarki veselila ekipa Famnit, ki je tudi na priznanje nasprotnika bila boljši nasprotnik skozi celotno tekmo in je zasluženo slavila. Tretje mesto so osvojili študentje iz Fakultete za turistične študije iz Portoroža.

 

Sledil je vrhunec večera, kot smo lahko kasneje videli, saj se je na finalu futsal tekme zbralo ogromno število navijačev, ki so prišli po večini navijati za ekipo Pedagoške fakultete iz Kopra (PEF) nekateri pa tudi za nasprotno ekipo iz Fakultete za management (FM). Poslastica za navdušence futsala je bila prihranjena za čisti konec, saj sta se ekipi vseh 40 minut tekme dobesedno borili kot levi. Kljub hitremu vodstvu ekipe FM z 2:0 se igralci PEF niso vdali in so pred koncem polčasa izenačili na 2:2. A kaj, ko je hitro za tem zopet sledil hladen tuš in ekipa FM je zopet prešla v vodstvo. Vse do konca tekme so se potem jalovi poskusi PEF izkazali za neuspešne in izgledalo je že skorajda nemogoče da se bi zgodilo kaj takega kot se dejansko je. PEF je z dvema odličnima zadetkoma v izdihljajih tekme povedel in tako tudi postal univerzitetni prvak Univerze na Primorskem, ter tako Pedagoški fakulteti prinesel svoj trenutek športne slave. Tretje mesto je osvojila ekipa Fakultete za pomorstvo in promet iz Portoroža.

 

Ligaška tekmovanja so se s tem zaključila in študentje so v znak spoštovanja in odličnega dela prejeli še medalje in pokale, kateri bodo v bodočem letu krasili police vseh fakultet, ki so si omenjene lovorike tudi zaslužile. Vsi prvaki univerzitetnih ligaških tekmovanj pa se bodo 3. junija borili še na državnem univerzitetnem prvenstvu, kjer bodo zastopali ˝barve˝ Univerze na Primorskem, ki bo med 20. in 27. junijem letos gostila tudi 13. Evropsko univerzitetno košarkarsko prvenstvo!

 


Nazaj na arhiv novic
top

U:
P:

bottom
top
bottom
apz primss uszp

UŠZP, Gortanov trg 15, 6000 Koper | Prostori UŠZP se nahajajo na Čevljarski ulici 27, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, M: +386 31 452 000 | E: info@uszp.si

 
bottom
 
Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih