main imagesoup logo
     
 
month back

JULIJ 07

month forth
N P T S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
/ / / / / / /


Prostori UŠZP
se nahajajo na:
Čevljarski ulici 27

T: +386 5 662 62 23
M: +386 31 452 000

E: info@uszp.si

bottom

NOVICE:

V UFL le še dva kroga do final four-a

09.03.2015

V ponedeljek, 9. 3. 2015 se je na Srednji šoli Koper odvijal 13. krog Univerzitetne futsal lige. Do novih točk so prišle ekipe PEF-a, TUR V, FM 1 in FM 2.

FPP 1 : PEF (3:8)

Tokrat sta se na igrišču srečali ekipa FPP 1 in PEF, ki je trenutno vodilni na lestvici. Obe ekipi sta tekmo začeli zelo borbeno, zato smo v 2. minuti videli na vsaki strani po en gol in izenačen rezultat 1:1. Brez zadržkov bi lahko rekli, da se je pri igri na obeh straneh že v uvodnih minutah tekme zelo poznal bližajoči se final four. Fantje so močno spodbujali soigralce in sproti glasno narekovali organizacijo ter tempo igre. PEF je imel na tribuni tudi precej navijačev, ki so še dodatno poskrbeli za dobro vzdušje v dvorani. V 9 . minuti tekme je David Hrovat z natančnim strelom ekipo PEF-a popeljal do vodstva (1:2). Kasneje so imeli FPP 1 lepo priložnost za izenačenje, a vratar PEF-a je požrtvovalno ubranil strel in uspel obdržati vodstvo svoje ekipe. Do 16. minute je imel PEF že kar nekaj priložnosti za nove zadetke, a žoga nikakor ni želela v gol. A proti koncu 16. minute je Blaž Živec z dobrim strelom uspel zabiti tretji gol za rezultat 1:3. V 18. minuti je FPP 1 z novim zadetkom zmanjšal prednost PEF-a na 2:3. Po prekršku Pef-ovcev v 20. minuti je FPP 1 prišel do prostega strela in s tem rezultat izenačil (3:3). Tako so fantje na odmor pred novim polčasom odšli z izenačenimi močmi. Tudi v 2. polčasu je bila igra obeh ekip razigrana in odločna. v 24., 25., in 28. minuti so PEF-ovci zabili kar 3 gole za rezultat 3:6. V 32. minuti je FPP 1 zahteval minuto odmora, da bi hitro skoval "bojni" načrt za zadnjih 8 minut. Do zadnje minute sta obe ekipi držali dobro obrambo, a ko je tekla zadnja minuta je obramba FPP 1 popustila in PEF je rezultat 3:6 dodal še 2 nova zadetka, tako se je tekma končala s precej visokim vodstvom pedagogov (3:8). Vsekakor pa je potrebno pohvaliti tudi njihovega vratarja, ki je zagotovo veliko prispeval k zmagi.

 Po tekmi je vratar PEF-a, Aleš Gantar povedal: "Danes sta se zbrali dve enakovredni ekipi, kar se je videlo tudi ob polčasu, saj je bil takrat rezultat izredno izenačen. Zelo dobro pa je da, smo fantje stopili skupaj in povedali kaj je bilo narobe ter v drugem polčasu tudi zaigrali tako kot je treba, kar se kaže tudi v končnem rezultatu. Vsaka čast tudi nasprotni ekipi."

TUR V : FM 1 (4:4)

Drugi sta se na igrišču pomerili ekipa Turistov veteranov in ekipa FM 1. Že v 2. minuti tekme so veterani povedli z 1:0. V 4. minuti so imeli z zelo dobro akcijo zopet lepo priložnost za zadetek, a se je žoga nesrečno odbila od vratnice. V nadaljevanju tekme so se fantje požrtvovalno borili, da bi prišla katera od ekip do novega zadetka, a se do 11. minute to ni zgodilo. Nato pa je igralec s številko 45, Peter Flego z novim zadetkom popeljal svojo ekipo do prednosti dveh zadetkov (2:0). V 12. minuti so TUR V zahtevali minuto odmora, da bi se malo spočili in hitro sklenili nadaljnjo taktiko, ki bi se poskušala obdržati do konca polčasa. V 17. minuti je FM 1 prišel do prvega zadetka (2:1). S takšnim izzidom so fantje tudi zaključili prvih 20 minut. V 2. polčasu se je že opazilo, da fantom počasi pojenjajo moči, kar je bilo razvidno iz precej bolj umirjene igre, v primerjavi s prvim polčasom. V 22. minuti se je razigral Peter Flego in zabil nov zadetek za rezultat 3:1. Tudi v 25. minuti smo ponovno videli lepo akcijo Petra Flega in zadetek za rezultat 4:1. Tri minute pred koncem tekme pa se je v dvorani začela odvijati prava drama, saj so se popolnoma nepričakovano "zbudili" igralci FM 1 in uspeli s 3 zadetki rezultat izenačiti (4:4). Tako je ekipa TUR V nenadoma izgubila visoko prednost. Zadnja minuta je bila zelo raburljiva, saj sta obe ekipi želeli z zadetkom priti do zmage, zato brez prekrškov, sodnikove piščalke in rumenih (tudi rdečega) kartonov ni šlo. A kljub vsemu nismo dobili ne zmagovalca ne poraženca, saj se je tekma končala z izenačenim izzidom (4:4).

 Patricij Omar, igralec TUR V je tekmo komentiral tako: "Tekma je bila napeta, zmago smo imeli v žepu, ampak neprave odločitve, nepravi čas za timeout in potem na koncu številni prekrški, so nas pripeljali do tega, da smo izgubili dejansko že dobljeno tekmo. Za nas je sicer to izenačenje kot poraz, svoje pa je dodal še sodnik."

FVZ : FM 2 (3:6)

Kot zadnji pa sta svojo športno srečo na igrišču preizkusili ekipi FVZ-ja in FM 2. Obe ekipi sta bili v prvem polčasu dobro razpoloženi, igrali so hitre napade in močno obrambo. Tako je igra potekala vse do 13. minute, ko je FM 2 prišel do prvega zadetka in vodstva 0:1. Za zadetek je bil zaslužen igralec s številko 9, Marko Vukelič. Fantje iz ekipe FM 2 so ob koncu 1. polčasa odšli na kratek premor z rezultatom 0:2. V 2. polčasu so fantje obeh ekip poskušali odigrati z drugačno taktiko in tako presenetiti svojega nasprotnika. A FVZ-ju se to ni najbolj obrestovalo, saj je v 26. minuti FM 2 vodil s prednostjo 4ih zadetkov (0:4). V 32. minuti igre smo videli prvi zadetek FVZ-jevcev za rezultat 1:4. Igra je postajala vse bolj napeta, saj so se FVZ-jevci zavedali, da se minute zelo hitro iztekajo. A kljub različnim preizkušenim taktikam se je do zmage z odločno igro pribila ekipa FM 2. Končni izzid tekme 3:6.

 

Vse tekme so bile zelo zanimive. PEF-ovci so zagotovo dokazali, da so zasluženo na vrhu lestvice, videli pa smo tudi zelo hiter in nepričakovan preobrat v rezultatu in na koncu neodločen boj.

Naj omenimo, da so nekatere ekipe že zaključile vse tekme rednega dela. Do final four-a pa nas ločita le še dva kroga Univerzitetne futsal lige. Srečno fantje! :)

Zapisala: Valentina Baznik.


Nazaj na arhiv novic
top

U:
P:

bottom
top
bottom
apz primss uszp

UŠZP, Gortanov trg 15, 6000 Koper | Prostori UŠZP se nahajajo na Čevljarski ulici 27, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, M: +386 31 452 000 | E: info@uszp.si

 
bottom
 
Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih