main imagesoup logo
     
 
month back

JULIJ 07

month forth
N P T S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
/ / / / / / /


Prostori UŠZP
se nahajajo na:
Čevljarski ulici 27

T: +386 5 662 62 23
M: +386 31 452 000

E: info@uszp.si

bottom

NOVICE:

25. mesto Ane Zimšek na veleslalomu

12.02.2015

Na univerzijadi v Granadi so se v alpskem smučanju začele tehnične discipline. Na ženskem veleslalomu je po zelo selektivni prvi vožnji Ana Zimšek osvojila 25. mesto.

Granada, 11. februar 2015 – Na ženskem veleslalomu je imela Slovenija zgolj eno predstavnico. Ana Zimšek se je po zahtevni prvi vožnji za las uvrstila v finalno vožnjo, tam pa zaradi dobre številke – v finalu je startala kot prva – napredovala za pet mest in tekmo končala na 25. mestu. V nadaljevanju programa čaka alpske smučarje moški veleslalom, kjer ima Andraž Raich Pogladič izvrstno priložnost za dober rezultat, saj mu je žreb namenil startno številko 1.  

V konkurenci deklet je v veleslalomu nastopilo kar 75 tekmovalk. Študentka Fakultete za managment Univerze na Primorskem  Ana Zimšek je prvo vožnjo speljala po pričakovanjih in pristala na 30. mestu: "Proga je bila zelo zahtevna, saj se je na dveh prelomnicah postavljavec odločil za zelo kratko razdaljo med vratci, zato je na tam mestu odstopilo veliko tekmovalk. Tudi sama sem v prvi vožnji naredila eno večjo napako, zato sem bila zadovoljna z uvrstitvijo v finalno vožnjo."
"V drugi vožnji sem startala kot prva, zato je bila proga v bistveno boljšem stanju kot v prvi vožnji, ko sem vozila s številko 67. Naredila sem nekaj manjših napak, ampak moram reči, da sem lahko z drugo vožnjo precej bolj zadovoljna," je po prihodu v cilj povedala Ana Zimšek.

V finalu je pridobila pet mest, a kaj več ji ni uspelo, saj je bil zaostanek iz prve vožnje prevelik. "Vedno, ko pomisliš na končano tekmo si želiš, da bi  bilo boljše. Ampak zdaj ne bomo gledali nazaj ter obžalovali zamujene priložnosti. V petek imam že novo priložnost, da se dokažem v slalomu."

Svojo drugo zlato medaljo si je prislužila Norvežanka Kristine Fausa Aasberg, ki je vse tekmice premagala za dve sekundi in  53 stotink. Druga je bila Poljakinja Sabina Mayerczyk, tretja je bila predstavnice Andore Carmina Pallas.

V četrtek bo na sporedu moški veleslalom, kjer bomo imeli Slovenci kar štiri predstavnike. Srečno roko pri žrebu je imel Andraž Reich Pogladič, ki bo startal kot prvi. Glede na to, da je za danes napovedano slabo vreme, je lahko številka 1 odločilnega pomena. 'Lahko rečem, da je zame številka 1 dodatna motivacija, kot tudi dodaten pritisk. Ko greš prvi na progo lahko izkoristiš dobre pogoje. Sicer nisem najboljši na startni listi, a s prvo startno pozicijo lahko prehitim marsikoga.'  
Na tekmo je prijavljen kar 101 tekmovalec. To pomeni, da je tudi konkurenca precej močna. 'Na startni listi je zelo veliko tekmovalcev, ki tekmujejo v evropskem pokalu in tudi v svetovnem pokalu. Zato je konkurenca zelo izenačena. Toda v evropskih pokalih imam bistveno nižjo številko, zato je tukaj zame zares lepa priložnost , da se izkažem. Rad bi izpolnil cilj, ki sem si ga zadel v tej sezoni, če ga bom izpolnil pa vam povem jutri.'

Od Slovencev bodo nastopili še Jakob Špik s številko 30, Jure Čas bo nosil številko 74, Domen Rupnik pa bo startal kot 96.

Udeležbo slovenskih športnikov študentov na 27. zimski univerzijadi v Štrbskem Plesu in Granadi organizira Slovenska študentska športna zveza (SUSA), v sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije ter Zvezo drsalnih športov Slovenije. Program pa podpirata Fundacija za šport in Ministrstvo za znanost, izobraževanje in šport.

Vse podrobnosti o 27. zimski univerzijadi lahko spremljate tudi na spletni strani Slovenska študentska športna zveza, ostalo dogajanje na igrah pa bomo objavljali tudi na družabnem omrežju Facebook.


Nazaj na arhiv novic
top

U:
P:

bottom
top
bottom
apz primss uszp

UŠZP, Gortanov trg 15, 6000 Koper | Prostori UŠZP se nahajajo na Čevljarski ulici 27, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, M: +386 31 452 000 | E: info@uszp.si

 
bottom
 
Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih