main imagesoup logo
     
 
month back

JULIJ 07

month forth
N P T S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
/ / / / / / /


Prostori UŠZP
se nahajajo na:
Čevljarski ulici 27

T: +386 5 662 62 23
M: +386 31 452 000

E: info@uszp.si

bottom

NOVICE:

Igralci futsala prikazali bojevito in napeto igro

16.12.2014

 V ponedeljek 15.12.2014 so se med seboj pomerili igralci FM1, FM2, FHŠ-ja, Turistice, Turistica veterani in Feniksa. Novo zmago so zabeležili igralci FM1 in Feniksa. FHŠ-jevci in Turistica pa so bili tokrat izenačeni in so tako prejeli vsak po 1 točko.

 FM1:FM2 ( 4:1)

Prvo tekmo večera sta odigrali ekipi iste fakultete in sicer FM1 in FM2. Medtem ko so nogometaši ekipe FM2 imeli polno klop menjav, je na klopi FM1 sameval le en sam igraec. Pa vendar, igra se je začela precej umirjeno in do 15. minute nismo videli nobenega zadetka. V 17. minuti so se fantje obeh ekip malo prebudili in igra je postala hitrejša, čeprav do konca prvega polčasa še vedno nismo videli zadetka. Na začetku drugega polčasa smo že v začetnih minutah videli kar nekaj lepih poskusov strelov na gol a žoga še vedno ni pristala v golu. V 5. miuti 2. počasa smo le dočakali zadetek. Povedla je ekipa FM1 (Šaus,1:0). Že v naslednji minuti je imela ekipa FM2 odlično priložnost za zadetek, a žal neuspešno izvedena, zato so se morali sprijazniti, da se bo potrebno še potruditi in zadeti. v 27. minuti tekme smo ponovno videl odlično akcijo ekipe FM1 in ponovni zadetek Šausa za 2:0. Energija in vzdušje sta narasla in v 29. minuti tekme je vratar ekipe FM1 (Gombač) prejel rumeni karton. V 38. minuti je ekipa FM2 ob odlični akciji le prišla do zadetka (Kljun za 2:1). Nogometaši FM1 pa s nadajevali  svojim tempom in v zadnjih dveh minutah zabili še 2 zadetka (Šaus, Vodeb) in tako  na semaforju narisali končni rezultat tekme 4:1.


FHŠ : TUR (5:5)

Kot drugi so na igrišče stopili fantje iz ekipe FHŠ in TUR. Že od samega začetka je bila igra precej napeta, oboji so si želeli prvega zadetka. V osmi minuti je FHŠ-ju pripadel prosti strel na postavljeno obrambo pred vrati TUR, hkrati pa je Mikac (FHŠ) prejel še rumeni karton V 8. minuti je ekipa TUR prišla do prvega zadetka, FHŠ-jevci pa jim niso ostali dolžni in so z zadetkom tujca v ekipi Alberta Fracelle izenačili (1:1). TUR so v 13. minuti žogo še drugiš spravili za hrbet vratarja Hostnikarja in ponovno povedli na 1:2. Vendar ponovno, z borbo “gol za gol” so FHŠ-jevci ponovno izenačili (Mikac 15.minuta). Tekma je bila do sodnikovega žvižga še naprej zelo izenačena, in ekipi si nista ostali ničesar “dolžni”. V 18. minuti je ponovno zadel član ekipe TUR (Zoretič) in povedel na 2:3. Mikac pa je z golom v zadnji minuti polčasa v imenu FHŠ-ja poskrbel, da sta se ekipi razšli izenačeno (3:3). Ob začetku drugega polčasa se je vse začelo znova, ekipi sta si želeli zadetkov, zmage. V 31. minuti tekme je po zelo uspešni akciji Mikac ponovno zatresel mrežo Turistov in tako poskrbel za vodstvo FHŠja (4:3). Seveda so Turisti v dveh minutah odgovorili nazaj in zadel je Zupan (4:4). Bolj kot se je tekma bližala h koncu, bolj je napetost rasla. Do konca tekme sta bili ekipi še naprej izenačeni in  v konici tekme ponovno obe poskrbeli vsaka za svoj zadetek (TUR; Kumprej 38’ in FHŠ; Mikac 39’). Ekipi sta se razšli z izenačenim izidom in z razdeljenimi točkami.

 

Kapetan turistike, Anže Špenko pa je po koncu zelo izenačene tekme povedal: “Za začetek se mi zdi, da imamo malo prekratko klop, drugač pa lahko rečem, da smo se precej spremenili, izboljšali, ampak na žalost danes ni bilo dovol. Menim, da smo dobili 2 povsem nepotrebna gola. Drugače pa čestitam fantom za borbenost.”


FENIKS: TUR VETERANI (4:2)

Kot zadnji so se na parketu srečali, mladi nogometaši ekipe FENIKS in “malo manj mladi” VETERANI s TURISTICE. Oboji so začeli zelo suvereno in borbeno. Skoraj do konca polčasa nismo videli zadetka. V 18. minuti pa so fantje iz ekipe FENIKS z golom Matica Tepeša le povedli. Izkušeni veterani niso ostali dolžni in so v zadnji minuti poskrbeli za izenačenje (Omar 20’). Ekipi sta se torej v drugi polčas podali z enakimi možnostmi za zmago. Igra je potekala preudarno in dokaj mirno. V 31. minuti pa smo dočakali ponoven zadetek ekipe FENIKS; Žišt je zadel in povedel ekipo z rezultatom 2:1. Že v 36. minuti je ekipa Feniksa povečala svojo prednost (ponovno Žišt) in semafor je v 37. minuti kazal 3:1 v korist ekipe FENIKS. Minuto pred koncem, ko je ponovno zadel Tepeš (FENIKS) za 4:1, smo mislili, da je končni rezultat postavljen. Pa vendar, Veterani so še zbrali moči in 10 sekund pred koncem tekme zadeli za končni rezultat 4:2 (Zupančič 40’) in se tako zadovoljili z malo manjšo razliko v golih.


Včerajšnje tekme so bile kot vedno napete in fantje so se borili z vso močjo. Jeza ob neuspehu in veselje ob zadetku sta stalnica na tekmah. Videli smo veliko preobratov rezultatov, izenačenj in prostih strelov. Lahko rečemo, da bolj kot se tekme bližaju sredini tekmovanja, bolj fantje kažejo svoje spretnosti in ekipe svojo kvaliteto. Srečno še naprej!

 

Zapisali: Valentina Baznik in Mojca Volavšek


Nazaj na arhiv novic
top

U:
P:

bottom
top
bottom
apz primss uszp

UŠZP, Gortanov trg 15, 6000 Koper | Prostori UŠZP se nahajajo na Čevljarski ulici 27, 6000 Koper | T: +386 5 662 62 20, M: +386 31 452 000 | E: info@uszp.si

 
bottom
 
Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih